vasario 13, 2010

Žaliosios arbatos ledai

Yra toks anekdotas: „Žmona sako vyrui: „Mielasis, mano paltas jau visai nusidėvėjo, baisiai atrodo, nutriušęs...sagas ir tas jau baigiu pamesti...“. Vyras sako: „Gerai, nezysk, rytoj nupirksiu...“. Žmona, negalėdama savo ausim patikėti, klausia: „Ką, naują paltą????“ O vyras jai sako: „Ne, naujas sagas...“. Tai ir man taip panašiai buvo... Jau kurį laiką mano fotikas visokius bajerius krėtė – nespėdavau pakrauti, o jis vis išsikraudavo, šiaip keistai elgdavosi.... Jau, galvojau, amen jam – reikės naujo... Nuėjau į foto parduotuvę su visa ekipuote – pakrovėju, baterijom, foto aparatu – ir sakau, „Va... man čia taip ir taip, amžiais išsikrauna... kodėl čia taip...?“ Pardavėja klausia, kiek baterijom metų, tai kai pasakiau, kad greit kokie 5 bus, ji vos nenugriuvo už prekystalio... pasirodo, jau seniai jos išvis neturėjo pasikrauti... Tai va fotiko man naujo neprireikė kaip tai moteriškei palto :) Nusipirkau naujas baterijas ir pagaliau vėl galiu fotografuoti, ką nuveikiu virtuvėje!!!
Ta proga apie ledus! Ir ne bet kokius, o žaliosios arbatos... Mums, aišku, skamba neįprastai, bet Japonijoje žaliąją arbatą vartoja labai plačiai – kepa pyragus, fantastiškus muffin‘us ir netgi duoną. Ledų taip pat galima rasti įvairiausių – teko ragauti ne vien žaliosios, bet ir kitų rūšių arbatos skonio, o Kiote valgėm juodojo sezamo skonio ledus. Žodžiu, smaližiams tikras rojus :)
Tačiau dėl ledų keliauti į Japoniją visai nebūtina – jų galima pasigaminti ir Letuvoje: tereikia gerų vanilinių ledų ir žaliosios matcha arbatos. Tiesa, ši arbata nėra pigi, tačiau kartais paišlaidauti tikrai galima, o ir arbatos užteks ilgam... Vilniuje, kiek žinau, jos įsigyti galima „DeLonoje“, prekiaujančioje pačiais įvairiausiais prieskoniais ir arbatomis...
Japonijoje ragauti ledai buvo labai intensyvaus arbatos skonio ir žali žali – visai kaip matcha‘os milteliai. Aš gaminau nuosaikesnį variantą – norėjau, kad arbatos skonis nebūtų pernelyg intensyvus ir ledai patiktų net tiems, kas nemiršta dėl žaliosios arbatos.

Žaliosios arbatos ledai

500 g vanilinių ledų
1 v.š. žaliosios arbatos matcha miltelių
3 v.š. šilto virinto vandens

Ledus apie pusvalandį palaikome šaldytuve (t.y., NE ŠALDIKLYJE), kad jie kiek suminkštėtų.
Matcha miltelius su virintu vandeniu sumaišome iki vientisos tyrelės.
Gerai įmaišome gautą masę į suminkštėjusius ledus, sudedame į sandarų uždengiamą indą ir dedame į šaldiklį, kad ledai sušaltų.

Skanaus!

4 komentarai:

  1. O kur galima būtų rasti žaliosios arbatos miltelių? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Visokiems kepiniams, desertų gamybai tinka matcha milteliai. Vilniuje jų galima įsigyti De Lonoje, esančioje Kalvarijų/Lvovo g. arba užsisakyti internetu. Nuoroda štai čia: http://www.delona.lt/302,zaliosios-arbatos-milteliai-matcha-(40g-skardineje-dezuteje)-japonija.html

    AtsakytiPanaikinti