rugpjūčio 29, 2012

I'm back. Su keksiukais, su mėlynėmis.

Neprabėgo nė metai... :) Iš tiesų milijoną kartų buvau pasiilgusi savo tinklaraščio ir žadėdavau sau, kad "šiandien tikrai tikrai įdėsiu šitą receptą"... 
Koks jausmas po metų? Blogo redagavimą vos atisdariau - taip čia viskas pasikeitę!!! Tada ilgai ilgai ieškojau, kur naujo įrašo mygtukas :)) Bet atradimo jausmas labai malonus - pamenu tada, prieš metus, blogspotas jau buvo visai išsekinęs mano kantrybę savo neveikimais arba veikimais ne taip, kaip reikia. (Tai va, čia blogspotas kaltas, kad metus čia buvo tyku ramu ir tuščia :)))

Keksiukus kepiau savaitgalį ir ausim lapsėjau, kaip skanu, o širdis džiaugėsi, kad jie taip lengvai pagaminami. (Ko ji dėl tokių dalykų džiaugias - nežinau, nes man po šiai dienai didžiausias malonumas suktis virtuvėje ir gaminti gaminti gaminti...)
Nors visi keksiukai pagaminami labai greitai, šitie man atrodė tiesiog čempionai - tikrai sumaičiau per kelias minutes.. Gaunasi labai minkštučiai, purūs, ne per saldūs, ai, beveik tobuli ;)

Keksiukai su mėlynėmis

Keksiukai su mėlynėmis

1 stiklinė mėlynių (naudojau šaldytas, neatšilusias - dėl to taip gražiai atrodo..)
100 g margarino
1 stiklinė grietinės
1 kiaušinis
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1/2 a.š. sodos

Margariną ir kiaušinį ištriname, dedame grietinę, sumaišytą su soda (taip nugesinam sodą, kad nesijaustų jos baisaus prieskonio). Viską kartu išmaišom. Įmaišom cukrų, paskui miltus. 
Lengvai įmaišome mėlynes. 
Dedam tešlą į keksiukų formeles, užpildydami maždaug 2/3 formelės. 
Šaunam į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepam apie 30 min. (tikrinam, ar iškepę įbesdami pagaliuką į keksiuką).

Skanaus!  

Receptas iš "Liubymije ruskije bliuda". Atrandu toj knygoj tikrai gerų receptų, nors nuotraukoms jautriems vartytojams tikrai suveiktų kaip rimčiausia atgrasymo nuo virtuvės priemonė.. :) Tikrai nesuprantu, kaip jie sugebėjo daugelį patiekalų TAIP pagaminti, nufotografuoti ir dar spaudai atiduoti.. Nu bet yra ten tikrai gerų receptų, tik skaityti reikia, o ne nuotraukas žiūrėti. 

14 komentarų:

  1. Oooo Rūta! Šaunu, kad grįžai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveikinu :) Tikėkimės vėl metam nedingsi :) Dabar vėl teks prisiminti anksčiau rytiniu ritualu buvusį veiksmą: atsidaryti tavo blogą ir įvertinti, kas naujo per naktį nutiko tavo virtuvėje :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveikinu grįžus! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveika sugrįžusi! Labai malonu Tave ir vėl skaityti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labas, kviečiu dalyvauti tinklaraštininkų žaidime -> http://dreamer-walking-on-clouds.blogspot.gr/2012/12/maisto-tinklarastininku-zaidimas.html

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kvietimas i zaidima "11" http://taip-norejau.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
  7. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Superiniai keksiukai. Aciu uz receptuka :-)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labai idomus ir skanus receptas, butinai isbandysime. :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai gardūs, man patiko, puikus receptas

    AtsakytiPanaikinti