Šią savaitę susimąsčiau, prieš kiek metų pirmąkart savarankiškai gaminau kokį nors patiekalą, kas tai buvo, kaip man sekės... Sumuštiniai nesiskaito, nors, pamenu, buvo laikas, kai su sese laukdavom namiškių pridariusios devynias galybes gražių sumuštinių - išpuoštų salotom, petražolėm, krapais, gražiai pjaustytais agurkais, pomidorais.... Ar jie tikrai buvo tokie gražūs, kaip dabar prisimenu - nežinau... bet tikrai būdavo labai faina juos gaminti :)
Kas buvo tas pirmasis tikrasis gamintas patiekalas taip, deja, ir neprisimenu... BET labai gali būti, kad tai buvo ŠIS biskvitinis obuolių pyragas! Mūsų namuose jis kepamas visą amžinybę, receptas toooks paprastas, kad iškepčiau pyragą užsimerkus (reiks kada pabandyti :) ). Visai tikėtina, kad užsinorėjus šio pyrago prieš daug daug metų pašniukštinėjau recepto ir ėmiausi veiklos :)
Kas buvo tas pirmasis tikrasis gamintas patiekalas taip, deja, ir neprisimenu... BET labai gali būti, kad tai buvo ŠIS biskvitinis obuolių pyragas! Mūsų namuose jis kepamas visą amžinybę, receptas toooks paprastas, kad iškepčiau pyragą užsimerkus (reiks kada pabandyti :) ). Visai tikėtina, kad užsinorėjus šio pyrago prieš daug daug metų pašniukštinėjau recepto ir ėmiausi veiklos :)
Pyragui reikia:
4 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės miltų
500 - 750 g obuolių
truputėlio cinamono
sviesto formai patepti
Kepimo forma ištepama sviestu, į ją sudedami skiltelėmis pjaustyti obuoliai, pabarstomi cinamonu. Kiaušiniai su cukrumi keletą minučių plakami mikseriu. Kai cukraus ir kiaušinių masė gerai išsiplaka, po truputį supilami miltai ir viskas toliau plakama mikseriu, kol gaunasi graži vientisa tešla. Išplaktą tešlą supilame ant obuolių, pašauname pyragą į orkaitę ir kepame apie 50 min.
Skanaus!
P.s. Esu išbandžiusi daugybę obuolių pyragų receptų, dalis jų sėkmingai prigijo ir apsigyveno mūsų namuose, bet šiai klasikai konkurentų, manau, nėra :) ir tai ne vien tradicijos ar sentimentai :)
Manau ne tavo vienos tai vienas pirmųjų pyragų :) Kažkodėl kai pamačiau įrašo pradžią būtent apie šį pyragą ir pagalvojau, nes mano namuose irgi jis buvo itin dažnai kepamas. Nors tiesą pasakius, kai aš maža buvau vos keli pyragai buvo kepami, bet šį obuolių pyragą puikiai atsimenu.
AtsakytiPanaikintina taip..čia gi mano draugo mėgstamiausias pyragas :))
AtsakytiPanaikintiAušra, Rūtuliuk! smagu girdėti, kad ir jums šis pyragas tokias teigiamas emocijas kelia :) Mes kepdavom visai nemažai pyragų, sausainių, bet šis, ko gero, dėl savo paprastumo ir skonio vasaros top'as būdavo :)
AtsakytiPanaikintiTikrai labai skanus - išsikepiau:)
AtsakytiPanaikintiSuper!!! Džiaugiuosi, kad patiko :) Ir paprasčiau jau, ko gero, nebūna, ane? :)
AtsakytiPanaikintiTikrai! Tik mane tas obuolių darinėjimas vargina - šiais metais vos ne kas antras obuolys sukirmijęs..
AtsakytiPanaikintiUoj...na, čia jau niekuo negaliu padėti.. :)
AtsakytiPanaikintiSia vasara atradau si bloga ir tiesiog seiles varva benarsant cia :) ... Siandien aptikau si obuoliu pyrago recepta ir tiesiog "stalcius atsivere", koks paprastas jis man pasirode. Ryt zutbut bandysiu pasigaminti :) parasysiu, ar pavyko, bet nemanau, kad turetu nepasisekt :)
AtsakytiPanaikintiMmm, sis pyragas tikra pasaka :)) tik gaila, kad maniskis kiek sukrito... Vis delto tiesiog tirpsta burnoj :))
AtsakytiPanaikintiAnonime, ačiū už tokį šiltą komentarą! Jis tikrai vienas mieliausių, kurių esu čia sulaukusi, ir mane labai nudžiugino! :)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko pyragas! :)
Siandien pakartojau ir dar karta issikepiau si skanesta :) manau, kad kol bus obuoliu, namai kvepes butent siuo pyragu :)) Anonime vardu Gabriele :)
AtsakytiPanaikintiGabriele, dar labai rekomenduoju išbandyti ir šitą obuolių pyragą: http://kasnutikovirtuveje.blogspot.com/2009/10/obuoliu-pyragas.html Irgi labai paprastas, greitas ir skanus, gražiai atrodo, o bent jau mano mamai tai jis yra No 1 ne tik tarp obuolių pyragų, bet ir apskritai skaniausias kepinys :)
AtsakytiPanaikintiGerai, reiks butinai pabandyti kada ir si skanesta :)) o rytoj vel sita kepsiu :))) nes jau toks nerealus jis man :)
AtsakytiPanaikintiGabriele.
Taip pabandžiau ir aš, skanu ir tiek, nereikia perlenkt lazdos kad oi oi burnoj tirpsta, kai darai pagal savo skonį tai ir skanu
AtsakytiPanaikintiAnonime, džiaugiuosi, kad pyragas patiko! :) Žmonių skoniai ir apskritai reakcijos į maistą skirtingos, todėl ir nuomonė apie tą patį patiekalą skiriasi :)
AtsakytiPanaikintiLabas, gal gali parasyti kokia turi buti temperatura orkaiteje norint issikepti si pyraga.
AtsakytiPanaikintiDekui...:-)
va va,ir as kepu o nezinau kiek temperatura statyt.tik pusvalanduka kepa o pavirsius jau svyla.sykart jau nebepades bet gal kitam kartui parasytumet....aciu
AtsakytiPanaikintiaš kepu 180 laipsnių orkaitėje. jei dega viršus (gal tai orkaitės problema?), galima jį prodengti folija.
PanaikintiSkanumėlis! Mano mėgstamiausias desertas nuo vaikystės :) Dar galima cukru pudra pabarstyti, truputį papuoš. Nors ir taip šiam pyragėliui negalima atsispirti!
AtsakytiPanaikintiismeginau, tik obuolius pakeiciau persikais ir dadejau gera ziupsni kepimo milteliu, isejo plonas bet lb skanus, rekomenduoju
AtsakytiPanaikintiaciu uz recepta!
AtsakytiPanaikinti__________________________________
misku supirkimas | perkame miskus | perku miska