gruodžio 24, 2009

Quiche. Su pievagrybiais ir porais.


Visas skolas reikia grąžinti, visus pažadus įvykdyti...iki Kalėdų! :) Taigi:
- Sau duotą pažadą pasidalinti skrudintų migdolų receptuku su Jumis, jau ištęsėjau.
- Savo tinklaraščiui seniai seniai (tiksliau, kiekvieną savaitgalį nuo pat pradžių...) žadėtą viršelį taip pat ištęsėjau :)
- kažkada kažkam daugiau kiniškų patiekalų receptų - jau turim!
Buvo likęs tik vienas... quiche..!
Kaip tyčia, tiksliau, kaip visada kai to labiausiai reikia, nuotraukytė ir vėl (!!) gavosi visai neparadinė ir tik po ilgų derybų nusprendžiau nekreipti į tai dėmesio ir visgi papasakoti apie quiche. Juolab, kad jis tikrai skanus ir suvalgius gabalėlį ar porą, visada norisi daugiau:


Quiche su pievagrybiais ir porais

Tešlai
175 g miltų
90 g sviesto
2 v.š. vandens

Įdarui
100 g pievagrybių
1/3 poro
2 v.š. sviesto
2 paplakti kiaušiniai
250 ml grietinėlės
100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, pipirų

Tešlos paruošimas: miltai suberiami į dubenį, įdedamas sviestas. Miltai su sviestu trupinami pirštais, kol susidaro trupinėliai. Įpilamas vanduo ir užminkoma tešla. Apie pusvalandį palaikoma šaldytuve.
Įdarui: pievagrybius supjaustome plokštelėmis, porą smulkiai. Keptuvėje išlydom sviestą, jame kepiname porus kol suminkštėja, tada suberiame pievagrybius ir taip pat apkepiname. Pasūdome ir pabarstome pipirais pagal skonį.
Paplaktus kiaušinius, grietinėlę ir tarkuotą sūrį sumaišome.
Tešlą iškočiojame taip, kad tilptų į 26 cm skersmens kepimo indą ir susidarytų kelių cm aukščio kraštelis.
Įklojame tešlą į kepimo indą ir dugną subadome šakute. Užklojame ant tešlos kepimo foliją, ant viršaus užberiame keramikinių pupelių (ar paprastų makaronų/ryžių, jei jų neturite) ir šaunante į įkaitintą orkaitę 10-15 min.
Po 10 - 15 min nuimame foliją su pupelėm/makaronais/ryžiais ir toliau kepame pagrindą dar kokių 10 min.
Po to ant pagrindo sudedame apkepintus pievagrybius ir porus, užpilame kiaušinių/sūrio/grietinėlės mišinį.
Šauname į orkaitę ir kepam dar apie pusvalandį.
Skanaus! O aš išpildžiusi visus pažadus, bėgu švenčių švęst ir Kalėdų senelio laukt! ;)

12 komentarų:

  1. Juhuuuuuuu:DDDDDDDDDDDDDDD You did it!!!!!!!!p.s. galiu drąsiai pripažinti, jog tai vienas iš mėgstamiausių mano patiekalų!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. sutiksiu su Indre - vienas mano mėgstamiausių irgi :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O, kaip malonu bendraminčių sulaukti :)) Aš quiche irgi tiesiog dievinu :) Su įvairiausiais įdarais!

    AtsakytiPanaikinti
  4. ir aš norėčiau jį pasigaminti,nes nuotraukoje labai apetitnai atrodo, tik va nesuprantu kam tos pupelės? Jas išmesti pakepus reikia?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Di, pupelės/ryžiai/makaronai dedami tam, kad kepant pagrindą jis nesideformuotų - nenuslinktų sienelės, o ant pagrindo nesusidarytų pūslės. Be to, taip tolygiau pasiskirsto šiluma ir pagrindas nesudega.
    Pakepus pagrindą, ir foliją, ir pupeles/ryžius, reikia nuimti. Aš jų neišmetu - susipilu į stiklainiuką ir laikau, kol prireikia kitam kepimui :)
    O quiche'o labai rekomenduoju paragauti - paprastai paruošiama ir labai skanu! Įdaro galima įvairių rūšių prisigalvoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. jau visko nusipirkau ir šiandien vakarienei būtinai pasigaminsiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai būtų įdomu sužinoti, kaip pavyko ir ar patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. patiko ir pavyko, skonis puikus:)
    Šiandien vėl gaminsiu, ačiū už receptuką!

    AtsakytiPanaikinti
  9. quiche'a kepti ismokau, butu gerai dar ismokt taip neapsiryti, nes skonis dieviskas!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pažįstama problema.. :) bet su laiku, visgi įveikiama - sakau, iš patirties ;)

      Panaikinti
  10. aciu uz recepta! superinis, skanu :)

    __________________________________
    misku supirkimas | perkame miskus | perku miska

    AtsakytiPanaikinti