gruodžio 02, 2009

Su medumi ir Provanso žolelėmis marinuotos juodosios alyvuogės

Kas mane pažįsta, tikrai žino mano aistrą juodom marinuotom alyvuogėm. Ir ne bet kokiom, o visiškai pakeitusiom savo įprastą skonį, įgavusiom salsvą prieskonį, pagardintom geru žiupsniu pietų Europos šalyse augančių žolelių... Ilgą laiką mėgavausi tokiomis alyvuogėmis vienoje Vilniaus vyninėje, bet visą laiką kirbėjo mintis ir pačiai pasigaminti. Pabandžiau ir pavyko :) Jos tiesiog dieviškos!!!
Visa recepto "paslaptis" sudėta į įrašo pavadinimą, bet galiu ir tiksliau išvardyti :)


Su medumi ir Provanso žolelėmis marinuotoms alyvuogės

70 ml alyvuogių aliejaus
1 - 2 a. š. medaus
1 - 2 a. š. Provanso žolelių (rozmarinas, raudonėliai, bazilikas, čiobreliai, dašiai, šalavijas...)
Šlakelio citrinos sulčių

Indelio juodųjų alyvuogių be kauliukų

Švariame užsukamame inde gerai išmaišome alyvuogių aliejų su medumi. Įpilame citrinos sultis, suberiame prieskonines žoleles.
Į paruoštą marinatą dedame alyvuoges. Indelį užsukame, pavartome, kad marinatas tikrai apsemtų visas alyvuoges, ir statome į šaldytuvą.
Alyvuoges valgyti galima jau po keleto valandų. Marinate jas laikyti galima ir keletą dienų, o tą patį marinatą galima naudoti keletą kartų.

Tai, per kiek laiko išsimarinuos alyvuogės, lemia marinato intensyvumas/stiprumas, kurį reguliuojame keisdami ingredientų proporcijas.
Skanaus!

7 komentarai:

  1. Kaip užsinorėjau :) Būtinai reikės paragauti, ačiū už receptą :>

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oj, nėra už ką! ;) Džiugu, kad užsukai ir radai patinkantį receptą! Skanaus!

    AtsakytiPanaikinti
  3. o žalias alyvuoges galima taip marinuoti?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Taip, žinoma, galima :)
    Aš tiesiog anksčiau juodas alyvuoges labiau mėgau, tai jas ir marinavau.

    AtsakytiPanaikinti
  5. aciu uz recepta! superinis, skanu :)

    __________________________________
    misku supirkimas | perkame miskus | perku miska

    AtsakytiPanaikinti