vasario 21, 2010

Sluoksniuoti pyragėliai su pikantiška varške


Dar vienas pavyzdys kaip iš šaldytuve esančių kelių produktų galima išsikepti kokį nerealų skanėstą! Kaip visada, buvau nusipirkusi didelį pokelį fetos, nes jis tiesiog pigiau išeina nei mažas; šaldytuve mėtėsi pusė pokelio varškės, o viename iš atidarytų pesto stiklainiukų, buvo belikę pora šaukštelių padažo... Sluoksniuotos tešlos pokelį mūsų šaldytuve rasime beveik visada...
Jei ir jūsų šaldytuve yra visų šitų gėrybių, esate 20 min iki skanių, traškių, sultingų pyragėlių. Labai tinka pusryčiams, greitai vakarienei ar netikėtiems svečiams pavaišinti!

Sluoksniuoti pyragėliai su pikantiška varške
90 g varškės
90 g fetos
1 kiaušinis
2 a.š. pesto padažo
5 lapeliai sluoksniuotos tešlos (= 1 pokelis = 500 g)
Truputis miltų kepimo skardai pabarstyti

Varškę sutriname su feta, įmaišome paplaktą kiaušinį ir pesto padažą.
Atšildytus sluoksniuotos tešlos lapelius perpjauname pusiau, kad gautume kvadrato formos gabalėlius.
Ant kiekvieno tešlos gabalėlio vidurio dedame varškės įdaro (~po 2 a.š.). Sulenkiame tešlą taip, kad gautume trikampio formos pyragėlius, stipriai užspaudžiame tešlos kraštelį.
Kepimo skardą pabarstome trupučiu miltų, išdėliojame ant jos pyragėlius ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C. Kepame 15 min, kol pyragėliai gražiai pagelsta.

Skanaus!

4 komentarai:

  1. Pabandysiu šitą receptą :) beje katinas ar katytė nuotraukoje labai mielai atrodo :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiugu, kad sudomino receptas, tikiuosi, ir pyragėliai patiks :) O katė Bitė perduoda linkėjimus ;)

    AtsakytiPanaikinti