gruodžio 23, 2009

Skrudinti migdolai

Pagaliau tikrosios Kalėdos atkeliauja ir į mano tinklaraštį... Nors jau buvau visai išsigandus, kad kaip kokia pažadukė neišpildysiu savo pažado dar iki Kalėdų blog'e paskleisti šių nuostabių migdolų aromato... Tai išseko migdolų atsargos ne tik namie, bet ir prekybos centruose (???!!! - niekada pati nepatikėčiau, kad parduotuvėje gali nebūti migdolų! Ir dar prieš Kalėdas.. čia tas pats kas nebūtų kokių aguonų ar dar ko itin kalėdiško!!! arba kiaušinių prieš Velykas). Tai neatlaikiusi konkurencijos eilėje prie orkaitės, turėjau užleisti vietą sesės imbieriniams sausainiukams, tai dingo internetas.... Va tada jau tikrai maniau, kad viskas - jokių migdolų mano blog'e. Bent jau iki Kalėdų. Nu bet įveikę visas kliūtis migdolai pagaliau čia.... :) Manau, visiems, vis dar sukantiems galvas, ką padovanoti, šie migdolai bus puiki Kalėdų dovanų idėja - labai lengvai ir greitai pagaminami, o gražiai supakuoti tampa tikrai gražia, skania, kvapnia ir, svarbiausia, šilta dovanėle... Na, o, jei dovanėlės jau suplanuotos ir sukomplektuotos, tada tiesiog palepinkite šiais migdolais save ar svečius... :)

Skrudinti migdolai

1 kiaušinio baltymas
2 v.š. baltojo cukraus
3 v.š. rudojo cukraus
3 a.š. cinamono
400 g migdolų

Migdolus nuplauname ir paliekame nuvarvėti.
Kiaušinio baltymą su 1 šaukštu baltojo cukraus plakame iki standžių putų.
Į išplaktą baltymą įmaišome likusį baltąjį cukrų, rudąjį cukrų, cinamoną. Įmaišome drėgnus migdolus - jie turi būti gerai padengti baltymo mase.
Beriame migdolus į kepimo indą (naudoju stiklinį ar keramikinį, nes prie jo ne taip limpa) ir statome į iki 100 - 120 °C įkaitintą orkaitę. Kepame 50 - 60 min, maišydami kas 10 - 15 min, kol baltymas sukietėja.

Skanaus ir gražių artėjančių švenčių!

14 komentarų:

  1. Mes migdolų 5 kg maišą parsinešėm (chi chi :) Dažno vartojimo produktas namuos, pastebėjau, ypač pradėjus kepant pyragus dalį miltų keisti maltais riešutais.

    Puiki idėja tokie riešutėliai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. A...tai dabar aišku, kur iš prekybos centrų dingo migdolai ;) Man irgi patinka į pyragus dėti migdolų pudrą, o šitie skrudinti - tai tikras atradimas :) Tiesiog akyse dingsta :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o ne per saldu, atrodo laaabai nuostabiai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ne, Jurga, ne per saldu. Kai kurie valgytojai gal net daugiau cukraus pageidavo :) Bet kai kartą bandžiau daugiau įdėti, tai jis tiesiog liko kepimo inde..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ir aš ten buvau vyną gėriau, kyžą ir migdolus valgiau, CrisCros žaidžiau ..ir laimėjau :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nu ar gražu taip prieš šventes ant mazolio lipti? :P Aš gal visą naktį po to netikėto sutriuškinimo nemiegojau...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nu tokios nesąmonės gyvenime negirdėjus..:))))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nu aš, kiek pamenu, anksčiau visada laimėdavau :P Nuskurdo mano žodynas matyt :D arba tavo praturtėjo :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. P.S. aš apie tavo neužmigimą kalbėjau...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nu gerai gerai - prisipažįstu: nemiegojau, gal valandą po jūsų išvažiavimo, nes tvarkiaus ir ploviau indus :D o po to - iki lovos ir veidu į pagalvę :P
    Bet dėl pralaimėjimo rimtai sunerimau, tad metu kulinarines knygas ir žodyno turtinimo tikslais imuos romanų (Kalėdos stebuklų metas :) )

    AtsakytiPanaikinti
  11. Norejau pasitikslinti, ar migdolus reikia tik nuplauti, ar ir odele nulupti

    AtsakytiPanaikinti
  12. Gaminau ir man nesigavo tokie kaip nuotraukoje. Nezinau ka ne taip dariau. Ar dedant i kepimo inda kiekvienas migdolas turetu buti atskirai?

    AtsakytiPanaikinti
  13. pasidariau visus 500 gr tu migdolu, tik saldumo tai gerokai truksta..., tai dabar suku galva kaip pataisyt...

    AtsakytiPanaikinti
  14. aciu uz recepta! superinis, skanu :)

    __________________________________
    misku supirkimas | perkame miskus | perku miska

    AtsakytiPanaikinti