balandžio 17, 2010

Makaronai su šonine ir pievagrybiais



Šiandien pasistengsiu žaibo greičiu papasakoti apie šitą žaibo grečiu paruošiamą patiekalą, nes pietums laukiu svečių, o vištos dar net nepradėjau kepti (!!), namai kaip raistas (privalau pasitvarkyti), šokoladinis siurprizas dar tik gamybos pusiaukelėj... Apie tai, kaip aš pati dabar atrodau ir kitus iki svečių atėjimo laukiančius darbus geriau net nieko nesakysiu, geriau jau apie makaronus :)
Tai va, ar galit įsivaizduoti, kad makaronai verda ilgiau nei trunka pasiruošti priedus prie jų? Aš tai nesitikėjau su šonine, grybais, žalumynais taip greitai susitvarkyti, todėl makarons virti pastačiau tik tada, kai jau kepinau šoninę, todėl paskui turėjau laukti, ko jie išvirs. Tai jūs taip nedarykit - pirma užkaiskit vandenį makaronams, o tada jau imkitės pjaustymo, kepimo, etc.
Detalios "instrukcijos" žemiau :)



Makaronai su rūkyta šonine ir pievagrybiais


400 g makaronų (rinkausi vamzdelius - penne)

1 svogūnas
200 g šalto rūkymo šoninės
250 g pievagrybių
3 v.š. smulkintų petražolių
2 v.š. smulkintų pipirnių (arba vietoj jų tiesiog daugiau petražolių)
Juodųjų pipirų
Druskos
Šlakelio aliejaus

Užkaičiame makaronams vandenį, užvirus pasūdome (paragavus sūdyto vandens, jis turi būti kiek per sūrus - tada makaronai bus reikiamo sūrumo) ir sudedame makaronus. Verdame, kiek nurodyta.


Smulkiai pjaustytą svogūną šlakelyje įkaitinto aliejaus apkepiname iki skaidrumo.
Dedame smulkiais kubeliais pjaustytą šoninę, pakepame apie minutę-dvi ant stiprios ugnies.
Sudedame į 4 dalis pjaustytus pievagrybius ir toliau kepame ant stiprios/vidutinės ugnies, vis pamaišydami. Taip kepame apie 5 min, kol pievagrybiai iškepa. Pabaigoje pasūdome ir suberiame smulkintas petražoles.

Nukoštus makaronus įmaišome į šoninės ir pievagrybių mišinį.
Tiekiame pabarstę pipirne ar petražolėmis.

Skanaus!

2 komentarai: