liepos 11, 2010

Citrininis manų pyragas

Labai skanus, purus ir drėgnas pyragas! Be to, jis labai tinkamas dideliem karščiam - gamindami nedaug laiko sugaišite virtuvėje, o ryškus citrinų skonis gaivina.

115 g ištirpinto sviesto
3/4 stiklinės cukraus
Nutarkuota vienos citrinos žievelė
4 kiaušiniai
1 stiklinė manų
2 a.š. kepimo miltelių
1 stiklinė migdolų pudros
0,5 stiklinės smulkintų migdolų (aš blenderiu susmulkinu 1,5 st. migdolų taip, kad dalis jau būtų susimalę iki miltų, o dalis dar likę stambesniais gabalėliais ir pilu į pyragą)
1 stiklinė razinų
170 g natūralaus jogurto

Sirupui
0,5 stiklinės cukraus
2 citrinų sultys
0,5 stiklinės vandens
2 v.š. medaus

Mikseriu gerai išplakame cukrų, sviestą ir citrinos žievelę.
Įmušame kiaušinius ir išplakame.
Suberiame manų kruopas, sumaišytas su kepimo milteliais, migdolus, razinas, supilame jogurtą ir viską gerai išmaišome šaukštu. Tešlą reikia tikrai gerai ir tolygiai išmaišyti, kad neliktų manų gumulėlių, nes iškepę jie liks sausi.
Supilame tešlą į sviestu pateptą 20 cm skersmens kepimo formą nuimamais šonais.
Kepame pyragą 35-45 min iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol parunda pyrago viršus.

Išmaišome visus sirupui skirtus ingredientus ir vis pamaišydami kaitiname ant lėtos ugnies, kol ištirpsta cukrus (plius dar kelias minutes).
Sirupą šiek tiek atvėsiname ir juo sulaistome pyragą. Supilti reikia visą sirupą. Jei jis pradeda lėčiau gertis į pyragą, subadome pyrago viršų šakute.

Skanaus!

Receptas iš "Viduržemio jūros regiono patiekalų", tik sirupo skonį aš darau (ir čia pateikiu) švelnesnį.

2 komentarai:

  1. Aš tokį irgi gaminu, labai skanus :) Ir tą knygelę labai mėgstu: tokia maža, plona, bet tiek daug skanumų saugo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O, taip, Jurgita :)) tikra tiesa ir dėl pyrago, ir dėl knygutės :)

    AtsakytiPanaikinti