sausio 11, 2010

Šreko ir Grinčo sriuba

čia toks buitinis šitos žalios žalios sriubos pavadinimas galėtų būti :) Romantiškasis-orusis turėtų būti koks "pavasariškai žalia žirnelių ir romėninių salotų sriuba"...
Šiaip tai romaninės salotos joje atsirado visai netikėtai - mano planuose buvo tiesiog tikra, gryna žaliųjų žirnelių sriuba. Ja gundžiausi dar nuo vasaros, kai buvo šviežių žirnelių. Na bet tačiau mano planai vėlgi pralenkė galimybes ir sriubai atėjo laikas tik dabar - kai šaldytuve jau kurį laiką gulėjo pokelis šaldytų žirnelių, o nuo savaitgalio liko keli lapai romėninių salotų. Dar turėjau šiek tiek poro. Žaliosios dalies :)
Į trintą sriubą dėti salotos pati, ko gero, niekada nebūčiau sugalvojusi, bet neseniai "skaitytoje" žirnelių sriuboje, būtent jos buvo pritaikytos :) Taigi pabandžiau ir aš.
Sriuba turėtų patikti visiems žirnelių mėgėjams - toks grynas, salstelėjęs, žalias žirnelių skonis. Salotų praktiškai nesijaučia - gal dėl to, kad dėjau jų palyginti nedaug. Ir nors spalva tikrai primena pavasarį, sriubą galima vartoti ir žiemą, tad siūlau išbandyti :)


Žaliųjų žirnelių sriuba

Reikia:
1/4 poro
1/3 galvos romėninių salotų
400 g žaliųjų žirnelių (šviežių ar šaldytų)
1 l daržovių ar vištienos sultinio
pipirų, druskos pagal skonį
1 - 2 v.š. sviesto

Porą supjaustome smulkiai, salotas - nedideliais gabalėliais.
Puode ištirpiname sviestą, apkepiname jame porus, kol kiek paminkštėja. Tada dedame salotas ir kepame pamaišydami, kol lapeliai suglemba.
Supilame sultinį. Supilame žirnelius ir verdame apie 8 - 10 min, kol jie suminkštėja.
Sriubą pertriname ir tiekiame.

Skanaus!

3 komentarai:

  1. Pažįstu žmonių, kurie tokios įtartinos spalvos patiekalų nedrįsta ragauti :) Dar PVZ kai stovi akyse Šrekas su didelėm ausim ;D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hmmmm..... aš tai kaip tik labiau nerimaučiau jei ŽALIŲJŲ ŽIRNELIŲ sriubos spalva būtų kitokia :) Nors šiaip tai žinau, kad ne visi pasiryžę ryškios spalvos maistui - pvz., dažnas užsienietis tiesiog klaiksta pamatęs šaltibarščius (vargšeliai) :) Aš pati tai stengiuos virtuvėje nuo prietarų vaduotis ir todėl žaliai žirnelių sriubai sakau "taip" :)
    Tik niekad niekad nepamiršiu "Heinz'o" eksperimento - kažkada seniai jie bandė pardavinėti žalios spalvos pomidorų padažą!!!! Va to dalyko tai niekaip paragauti neįstengiau, apie sudėtį to padažiuko geriau ir negalvoti :)

    AtsakytiPanaikinti