lapkričio 06, 2009

Korėjietiškai troškinta lašiša su grybais

Pirmas ir kol kas vienintelis mano gamintas korėjietiškas patiekalas. Ragauti iki šiol irgi teko nedaug ką - tik vienos korėjietės gamintą jautieną, jei neskaičiuosime Kėdainių fabriko morkų... :). Taigi negaliu pasigirti dideliu šios virtuvės išmanymu ir iš esmės visos mano žinios apsiriboja tuo, kad korėjietiški patiekalai būna tiesiog ugniniai. Aštrūs netgi kitų azijiečių skoniui.
Ši lašiša taip pat labai aštri, tad jei visiškai netoleruojate aštraus maisto, šio recepto geriau nebandykite. Arba gamindami mažinkite aštriųjų ingredientų normą bent perpus.



Korėjietiškai troškintai lašišai su grybais naudojau (2 porc.):

2 lašišos file gabaliukus su oda
200 g shimeji grybų
200 g shiitake grybų
1 pavasarinį svogūnėlį (galima naudoti porą)
¾ puodelio vandens
2 a.š. sakės
2 a.š. sojos padažo

Padažui:
1 v.š. miso miltų
2 a. š. kochujan padažo (kuo jį pakeisti pasakojau čia)
tarkuoto imbiero
trinto česnako
0,5 v.š. sojų padažo
0,5 v. š. mirino
0,5 v.š. sakės
0,5 v.š. cukraus
1 a.š. sezamo aliejaus

Padažą pasigaminame tiesiog sumaišydami visus jo ingredientus į bendrą masę.

Svogūnėlį supjaustom įstrižom riekelėm.
Shiitake grybų viršūnėles atskiriam nuo kotelių, shimeji grybus po vieną atskiriame nuo kelmelio.
Į keptuvę pilame vandenį, sakę, sojų padažą, viską užviriname. Sudedame lašišą ir grybus, uždengus paverdame 2-3 min. Po to sudedadame svogūnėlį ir paverdame dar keletą minučių. Pabaigoje užpilame padažą, viską kartu pakaitiname.
Tiekiame su virtais ryžiais.

Skanaus!

Recepto šaltinis: Espoir, 2009 spalis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą