spalio 17, 2009

Tofu salotos su pomidorais

Sojų varškę, tofu, buvau valgiusi vos keletą kartų. Ir visus nesėkmingai - nė viename patiekale jos skonis nesužavėjo ir nuoširdžiai nesuprasdavau, kodėl ją visi taip dievina. Nuvykusi į Japoniją išsikėliau sau mini užduotėlę - kai tik pasitaikys proga, ragauti tofu, ir tada jau galutinai nuspręsti - skani ji man ar ne :) Nors Japonija ir nėra tofu tėvynė, visgi tofu valgoma čia dar nuo VIII a. ir yra neatsiejama virtuvės dalis. Taigi turėjau tikrai puikią progą išragauti įvairių tofu rūšių, paruošimo būdų ir suprasti, kad ji man net labai patinka :) O kas man patinka, tą ir pati noriu gaminti. Todėl dar atostogų metu interneto platybėse išsikapsčiau tofu salotų su pomidorais receptą. Įvertinom jį labai tiegiamai :)




Tofu salotoms su pomidorais reikia:

~ 200 g šilkinio tofu (taip vadinama dėl pagaminimo būdo ir minkštos, švelnios tekstūros)
2 dideli pomidorai
1 skiltelė česnako
3 v.š. sojos padažo
1 v.š. mirino (labai saldaus ryžių vyno)
1 v.š. sezamų aliejaus
1 v.š. ryžių acto

Pomidorus supjaustome riekelėmis, o tofu kubeliais. Viską išdėliojame ant lėkčių, kuriose tieksime. Labai smulkiai supjaustytą česnaką sumaišome su sojos padažu, mirinu, sezamų aliejumi ir ryžių actu. Gautu padažu apšlakstome pomidorus ir tofu.

P.s. jei neturite mirino, jį galima keisti cukrumi. Santykis 1 v.š. mirino = 1 a.š. cukraus.

Recepto idėja: about.com

5 komentarai:

  1. O man tas tofu tai be skonio toks biski..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tofu yra skirtingų rūšių, taigi ir jo skoniai skiriasi... Nežinau, kokį ar kokius tu ragavai. Šilkinis yra labai minkštas, labai švelnaus ir, sakyčiau, net neutralaus skonio. Todėl patiekalo skonį nulemia daugiausia tai, su kuo tofu paruoštas. Šitų salotų padažiukas - nerealus. Apskritai, tai sezamų aliejus yra tikras gėris ir mano number 1 šiuo metu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Va va.. aš tą neutralaus skonio matyt ir ragavau. Labiau kalbėjau apie tofu kaip po apie produktą, o ne apie salotas, kurios gali būti iš jo gaminamos. Tikiu, kad pridėjus visokių "pribumbasų" skonis yra pagerinamas iš esmės:) Prisiminiau studentų posakį "nėra blogo maisto, yra tik per mažai kečupo ir majonezo" :P

    AtsakytiPanaikinti
  4. As Basanaviciaus 18 - skonio pasaulyje nusipirkau karta kepto tofu - labai pikantiska ir skanu - ypac su morku salotomis - super! Gaila, kad neturiu visu tu mirinu ir sezamu aliejaus, noreciau ir as tokiu salotu, kaip tik tofu turiu saldytuve...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sparnuoti, nenusimink tik... :) Sezamų aliejaus tikrai galima nusipirkti Lietuvoje: tiek specializuotose parduotuvėse, tiek kokioj "Iki" - tikrai tikrai pati mačiau :) Ir kai pamatysi, būtinai siūlau čiupti - jis dieviškai kvepia ir pagardina patiekalus.
    Miriną, kaip teigia įvairūs šaltiniai, galima keisti cukrumi. Pati mirino Lietuvoje dar nebandžiau įsigyti, bet kai išsemsiu per atostogas sukauptas atsargas, tai mėginsiu ieškoti kiniškų produktų parduotuvėje Kalvarijų g., netoli Kalvarijų turgaus.

    AtsakytiPanaikinti