spalio 27, 2009

Kiniška vištiena su žaliosiomis paprikomis

Iš tikrųjų šią vištieną gaminau dar penktadienio vakarienei - tiesiog savaitgalį niekaip neištaikiau tų kelių minučių prisėsti ir aprašyti savo virtuvinių nutikimų. Na, bet, kaip sakoma, geriau vėliau negu niekad :)
Šią vištieną gaminti išmokau iš tos pačios draugės, su kuria gaminome baklažanus. Jau minėjau, kad ji tikra virtuvės deivė, nuo kurios patiekalų alpome tiek mes, tiek kinai, teigiantys, kad skanu, "kaip namuose". O mano skalėj tai aukščiausias įvertinimas :)


Kiniškai vištienai su žaliosiomis paprikomis reikia

2 vištienos krūtinėlių file
2 - 3 žaliųjų paprikų
2 skiltelių česnako
2-3 cm imbiero šaknies
2 v. š. sakės (ryžių degtinės)
Sojos padažo
Smulkaus cukraus
Kiaušinio baltymo
Druskos
Saujelės pjaustytų pavasarinių svogūnėlių
Aliejaus kepimui

Vištienos krūtinėlių file supjaustome labai siauromis juostelėmis, sudedame į dubenėlį. Įpilame porą šaukštų sojos padažo, sakės, įberiame šaukštelį cukraus, užpilame kiaušinio baltymą ir viską sumaišome. Paliekame pastovėti.
Per tą laiką, kol marinuojasi mėsa, plonais šiaudeliais supjaustome žaliąsias paprikas. Česnako skilteles ir imbierą supjaustome labai mažais gabaliukais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, trumpai iš visų pusių apkepiname vištieną. Išėmę vištieną, į keptuvę dedame česnakus ir imbierus, supilame žaliąsias paprikas. Kepame keletą minučių, kol jos pradeda minkštėti. Tada į keptuvę vėl dedame vištieną, įpilame sojos padažo, šiek tiek vandens, pagal skonį beriame druskos, jei dar trūksta - įpilame ir daugiau cukraus, ir nuolat maišydami kepame viską kartu, kol iškepa vištienos gabaliukai. Likus porai minučių iki kepimo pabaigos įmaišome pavasarinius svogūnėlius.
Tiekiama su virtais ryžiais.

P.s. jei neturite sakės, ją galima pakeisti šlakeliu baltojo sauso vyno.

4 komentarai:

  1. Išbandžiau, bus vienas iš mano populiariausių gaminių, nes labai skanu "kaip namuose" ir dar labai greitai paruošiamas. Tinginiams tikras išsigelbėjimas! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puiku :) labai džiaugiuosi, kad pavyko :) Ir kad taip entuziaztingai gaminiesi kiniškus patiekalus, tai pažadu šitos temos tęsinį :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dar pažadai man neįvykdyti :) siūlyčiau prioritetizuotis :DD

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tai kaip ten kalbėjom - skolas reikia grąžinti iki Kalėdų... (tai turiu dar porą mėnesių...) :)

    AtsakytiPanaikinti