spalio 15, 2009

Obuolių pyragas

"Mėgstamiausias vaikų kepamas pyragas", kaip sako mano mama :) Kad mes su sese vis dar vaikai, sutiktų ne kiekvienas, bet dėl pyrago daug kieno nuomonė panaši: purus, kiek drėgnokas pagrindas, daug obuolių, lengvas abrikosų poskonis.


Šiam obuolių pyragui reikia:

100 - 125 g sviesto
125 g cukraus
2-3 kiaušinių
žiupsnelio druskos
200 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. pieno
500 - 700 g obuolių
2 v.š. abrikosų džemo

Sviestą išsukame, į jį paeiliui įmaišome cukrų ir kiaušinius, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, pieną.
~ 28 cm skersmens kepimo formą ištepame sviestu, į ją sukrečiame pyrago tešlą, išlyginame.
Obuolius perpjauname pusiau ar į 4 dalis, nulupame, išimame sėklytes. Obuolių gabaliukus (jų nuluptąją pusę), keletą kartų išligai įpjauname. Sudedame obuolių gabaliukus ant pyrago viršaus įpjautąja dalimi į viršų.
Kepame pyragą apie 40 min iki 175 - 200°C įkaitintoje orkaitėje.
Abrikosų džemą sumaišome su šaukštu vandens, šia tyrele aptepame ką tik iš orkaitės ištrauktą pyragą. Tiekiame atvėsusį. Skanaus!

P.s. Pyrago tešla formoje išklojama labai plonu sluoksniu, tačiau kepant stipriai iškyla ir pyragas gaunasi visai nemažas.

Recepto šaltinis: Konditerija

3 komentarai:

  1. Labai skanus pyragas,paruošti truko kokias 5 minutes :) tik per giliai sugrūdau obuolius ir išiminėjamas subyrėjo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai džiaugiuosi, kad patiko! :) Aš obuolius tik lengvai įspaudžiu, tad pyragas gražiai išsiima. Tikiuosi, ir Jums kitąkart dar geriau pavyks!

    AtsakytiPanaikinti