rugsėjo 13, 2009

Vištiena su garstyčiomis


Patiekalui paruošti reikia:

2 viščiukų krūtinėlių
1 česnako skiltelės
250 ml grietinėlės
1 v. š. miltų
1 v. š.garstyčių
Druskos, maltų juodųjų pipirų
Aliejaus kepimui

Krūtinėles supjaustome ~ 2,5 cm dydžio gabaliukais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, įspaudžiame česnako skiltelę, sudedame pjaustytą vištieną ir maišant kepame ją keletą minučių ant vidutinės ugnies.
Dubenėlyje miltus sumaišome su trupučiu grietinėlės, kad išeitų vientisa tyrelė; supilame likusią grietinėlę. Supilame padažą į keptuvę, kurioje kepa vištienos gabaliukai ir pakaitiname viską keletą minučių. Sumažiname ugnį, sudedame garstyčias, įberiame drsukos ir pipirų, viską sumaišome. Patiekalą keptuvėje kaitiname dar keletą minučių, bet neužviriname, nes garstyčios gali įgyti kartų skonį.
Tiekiame su ryžiais.

Švelnaus, bet pikantiško skonio patiekalas. Mėgstantys grietinėlės pagrindu gamintus padažus jam tikrai neliks abejingi.
Recepto šaltinis: M. Berry "Klasikinė virtuvė"

3 komentarai:

  1. O kaip man patinka padažai su garstyčiomis! Aš ilgai galvojau, kad garstyčios yra feee, bet kartą pamėginau įdėti į padažą ir buvau labai maloniai nustebinta. :) Reiks išmėginti šį recepčiuką. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sėkmės gaminant - neabejoju, kad patiks :) Šio padažo skonis labai švelnus - net garstyčių "priešai" nesupranta, ko dėta, ir lieka maloniai nustebinti, kai sužino, kad padažas su garstyčiomis :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. aciu uz recepta! superinis

    __________________________________
    misku supirkimas | perkame miskus | perku miska

    AtsakytiPanaikinti