rugsėjo 04, 2009

Sumuštiniai su tunu ir pomidoru



Šių keptų sumuštinukų receptą išskaičiau savo mylimoj M. Berry "Klasikinėj virtuvėj" ir po to vis negaliu nurimti :) Baisiai skanu.. :)

Sumuštinukams naudoju:

Baltą sumuštinių duoną
Porą šaukštų aliejaus
Porą skiltelių česnako
Pomidorus
Tuną savo sultyse
Fermentinį sūrį

Duonos riekelės keletą minučių iš abiejų pusių skrudinamos orkaitėje. Per tą laiką sumaišome aliejų su spaustomis česnakų skiltelėmis, riekelėmis supjaustome pomidorus, sūrį. Apskrudintas duonos riekeles patepame aliejumi, dedame riekelę pomidoro, gabaliuką tuno, sūrio. Taip paruoštus visus sumuštinukus kepame orkaitėje keletą minučių, kol išsilydo sūris.

Skanūs tiek kątik iškepti, tiek jau atvėsę! :)

P.s. aliejų galima "praturtinti" ne vien česnako skoniu, bet ir prieskoninėmis žolelėmis - baziliku, raudonėliu...

5 komentarai: