rugsėjo 16, 2009

Pyragas traškia migdolų plutele

Ech..... ištiko mane užimta savaitė, tai nelieka laiko nei virtuvei, nei blogui... :( Gal, jei nurimčiau ir nebegalvočiau "kiek dar visko NEpadariau", viskas eitųsi geriau..? ...gal... :) Na, bandau: negalvoju apie laukiančius darbus, o geriau pasipasakoju apie labai skanų pyragą su migdolais! Originaliai jis vadinasi pyragu su razinomis, bet man jame tikrai ne razinos, o migdolų ir rudojo cukraus plutelė pats "cinkelis"... Jei nedėtume razinų, pyrago skonis tikrai baisiai nenukentėtų, bet jau be migdolų ir cukriuko - nė iš vietos :) Va ta proga leidau sau šį pyragą pervadinti pyragu su migdolų plutele :)


Pyragui reikia:

250 g sviesto
175 g cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
5 kiaušinių
2 v. š. romo
250 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
125 g razinų
100 g migdolų
4 v. š. rudojo cukraus

Į išsuktą sviestą įmaišome cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, romą. Po truputį beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, įmaišome razinas. Pyrago tešlą dedame į sviestu išteptą kepimo formą. Viršų pabarstome smulkintų migdolų ir rudojo cukraus mišiniu.
Kepame apie 40 min.
Skanaus!

Recepto šaltinis: Konditerija

5 komentarai:

  1. Aš romo daugiau pilčiau:P :P

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš mielai tokio varianto paragaučiau :P

    AtsakytiPanaikinti
  3. Deal - spalio gale - i promise u :P

    AtsakytiPanaikinti
  4. uoj....o jau kiek aš va tam laikotarpiui kulinarinių "rezoliūšinų" prikūriau....:))Nesakysiu geriau, o jei neišsipildys...? :) nu bet taviškio tai lauksiu - gi jau viešai pažadėjai :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. aciu uz recepta! superinis

    __________________________________
    misku supirkimas | perkame miskus | perku miska

    AtsakytiPanaikinti