rugsėjo 06, 2009

Kriaušės cherese arba einam iki pergalės :)

Šįkart savo virtuvėj kovojau su visais įmanomais force majeure.... Kaip kokios katastrofų komedijos herojė jaučiaus, jei yra toks žanras...
Pradėjau gaminti šį desertą, kaip visad, pakilios nuotaikos. Skanios savaitės paskelbė kriaušių savaitę. Nu, galvoju, puikumėlis!!! Bus proga išbandyti naujausioj savo kulinarinėj knygoj "Liubimyje ruskije bliuda" (sorry, kad taip išdarkiau gražią rusų k. - nedraugauju su kirilica klaviatūroj, tai dėl to čia taip...) užmatytą kriaušių cherese receptuką... Ir chereso butelį neseniai dovanų gavau....Nu, galvoju, bus viskas super :)
Iš pradžių tikrai buvo: nusipirkau kriaušių, tokių skanių, sultingų, tvarkau jas laiminga.. Kadangi desertą sumąsčiau patiekti su ledais, suorganizavau ledų atsiradimą namuose. Verdu savo kriaušytes laiminga, ateina laikas dėlioti viską į lėkštutes ir....pamatau, kad mano ledai - šaldytuve (NE ŠALDYMO KAMEROJE!!!!!). Ką tai reiškia, aiškinti nereikia :) Alternatyvos: kriaušės be ledų arba bėgam į parduotuvę.
Renkuosi antrą variantą ir štai nubėgusi į antrą parduotuvę pagaliau randu tinkamų ledų ir keliauju laiminga namo. Vėl, beveik pamiršusi istoriją su ledais, pakilios nuotaikos dėlioju desertą į lėkštutes, galvoju, reikia įamžinti šį patiekalą :) Hm... force majeure No 2 - išsikrovusios fotiko baterijos...Nesinervinam, nesinervinam - turim antrą komplektuką. Įsidedam naujas baterijas - hm hm.. šios irgi išsikrovusios....!!! Nu tada man jau visai rankos nusviro :) :) Jau nepamenu, kada paskutinįsyk man tiek visko blogo buvo atsitikę... ir dar virtuvėj!!! :) Gerai, kad bent istorijos pabaiga laiminga: desertas skanus, todėl mielai pakartojau jo gamybą antrąkart :) Jau pakrovusi baterijas.. ;) Štai jo nuotraukytė ir receptas:



4 kriaušių
2 v. š. citrinos sulčių
6 v. š. rudojo cukraus
1/2 stiklinės chereso
Vanilinių ledų

Kriaušes nulupame, perpajuname per pusę, išvalome viduriuką. Puode užviriname stiklinę vandens su citrinų sultimis ir cukrumi, šiame sirupe verdame kriaušes, kol jos suminkštėja (viriau apie 15-20 min). Prieš baigiant virti, supilame cheresą ir paverdame kartu su kriaušėmis apie 5 min.
Tiekiame su vaniliniais ledais.
Skanaus!

1 komentaras: