rugsėjo 03, 2009

Grybų užkepėlė su kiaušiniu

Atidarom grybų sezoną? :) Šiaip šią užkepėlę visada darau su pievagrybiais, bet originaliame recepte rekomenduojama naudoti mišrius grybus. Taigi, jei savaitgalį susiruošėt "į grybus", čiupkit recepto idėją ir bandykit jį su įvairiais grybukais :)


4 užkepėlėm reikia:

400 g grybų
200 - 300 g kiaulienos kumpio
1 svogūno
poros šaukštų grietinėlės
2 v. š. sviesto + šiek tiek kepimo formelėms patepti
4 kiaušinių
Tarkuoto fermentinio sūrio užkepėlėm apibarstyti
Pjaustytų žalumynų (krapų ar petražolių)
Druskos, pipirų

Nuvalyti grybai supjaustomi gabaliukais, jei jie nedideli - galima palikti nepjaustytus. Mėsa supjaustoma nedideliais gabalėliais. Ištirpintame svieste pakepinami smulkiai pjaustyti svogūnai, sudedami grybai ir mėsa. Pakepinama keletą minučių, supilama grietinėlė, druska, pipirai. Į riebalais išteptas formeles lygiomis dalimis išpilstomas šis grybų troškinys. Kiekvieno indelio viduryje padaroma duobutė, o į ją įmušamas kiaušinis. Užkepėlės apibarstomos tarkuotu sūriu ir pašaunamos į orkaitę maždaug 10 min. Baigus kepti, troškinys apibarstomas žalumynais.
Skanaus!
P.s. Skanu valgyti su balta skrudinta duona.
Recepto šaltinis: K. Toibner ir A. Volter "Virtuvės džiaugsmai"

5 komentarai:

  1. Sveika,

    radau toki skanumyna ir bijau "nusigaminti" :) Eigoj yra grietinele, o tarp sudetiniu daliu - nematau :) bet ten sviestukas du kartus parasytas, turbus bus vietoj vieno sviesto - grietinele, ar ne? :)
    dievinu grybus...visokius... tai sitas patiekaliukas jau planuojamas savaitgalio meniu :)
    Guoda

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, Guoda, taip :) vietoj vieno sviesto - grietinėlė :) Ačiū labai, kad apsilankei, džiaugiuosi, kad radai čia patinkantį receptą ir dar, kad pranešei apie pastebėtą netikslumą, kurį skubu taisyti! ;)
    Linkiu, kad patiekalas patiktų ir pavyktų! :) Brūkštelk paskui, kaip sekėsi gaminti - man visada labai įdomu sužinoti.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. MMmmmm.. gardumelis gavosi! Tik as kiausini isplakta dejau, nes mano vyriskis bais bijojo, kad neiskeps graziai ileistas.
    Guoda

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai džiaugiuosi, Guoda! :) Su plaktu irgi variantas :)

    AtsakytiPanaikinti