rugsėjo 18, 2009

Avižinių dribsnių apkepas "Nugalėtojas"

Juokauju, aišku, su tokiu pavadinimu. Jis tiesiog skanus avižinių dribsnių apkepas :) Bet delfi.lt konkursėlyje jį pasiūliusi kaip sveikų pusryčių idėją laimėjau skanių prizų - įvairių javainių, dribsnių, dar gražią dėžutę dribsniams laikyti... Tai jau baisiai džiaugiuosi dėl to konkurso :) Retai kada ką laimiu, na, jei neskaičiuosime stipendijų :D :D
Apkepas labai skanus, super paprastai pagaminamas - nereikia gaminant net indų terlioti: sumaišau teisiog kepimo formoje viską, pašaunu į orkaitę, palaikau ten truputį, atvėsinu ir valgau paskui laiminga pusryčiams su pienu, jogurtu, kava. Tai va, išties labai jau elementary gaminys, o kiek džiaugsmo sukelia rytais kažką skanaus suvalgyti ir dar nieko negaminant :)


Apkepui naudojau:

200 g avižinių dribsnių su džiovintais vaisiais
200 ml naturalių obuolių sulčių
25 g margarino
1 didelį obuolį
75 g džiovintų abrikosų

Džiovintus abrikosus supjaustome mažais gabalėliais, obuolį nulupame, išimame sėklytes ir sutarkuojame stambia tarka. Margariną išlydome. Visas apkepo sudedamąsias dalis gerai išmaišome, dedame į tefloninę ar kitą nelipnią kepimo formą (arba jau maišome formoje, kaip kad aš dariau :)), išlyginam paviršių. Vidutinio karštumo orkaitėje kepame apkepą apie 40 min – kol sutvirtėja ir gražiai parunda. Paliekame atvėsti formoje.

Skanių savaitgalio pusryčių!

Recepto idėja: L. Fraser "The Ultimate Low Fat Baking Cookbook"

6 komentarai:

  1. Išbandžiau šį receptą. Skanu :) Tik kaip čia padarius, kad nebūtų toks birus? Ar čia tik man taip? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Austeja, labai džiaugiuosi, kad patiko! Man apkepas gaunasi tikrai ne toks standus kaip pyragas, tačiau jį galima pjaustyti gabalėliais ir "tvarkingai" valgyti :) O kad nebūtų toks birus, siūlau įdėti daugiau margarino.

    AtsakytiPanaikinti
  3. nebirus,tik labai bjaurus.vemiau ziauriai uzsisik grabais

    AtsakytiPanaikinti
  4. aciu uz recepta! superinis

    __________________________________
    misku supirkimas | perkame miskus | perku miska

    AtsakytiPanaikinti
  5. vestuvines sukneles, progines sukneles
    http://www.vestuviukarstine.lt/jai.htm

    AtsakytiPanaikinti
  6. vestuvines sukneles progines sukneles

    AtsakytiPanaikinti