rugpjūčio 26, 2009

Vyšnių pyragas su šokolado gabalėliais aka Vyšnių pica

"Vyšnių pica" - kai taip buvo pavadintas šis pyragas, pirma net nesupratau, apie ką kalbama :) Kai jau supratau (o tai įvyko pakankamai greitai), galvojau, kad iš mano pyrago juokiasi :(. BET šis titulas pyragui pavadinimo autoriaus suteiktas su didele meile... Tai supratusi pažiūrėjau darkart į pyragą ir nusprendžiau - "prisiekiu - šį pyragą tik taip ir vadinsiu" :)) Taikliau ir nesugalvosi! O vadinti jį tikrai teks - labai skanu, todėl dar ne kartą kepsiu - tereikia sulaukti jau naujo vyšnių derliaus :)


"Vyšnių picai" reikia:
100 g sviesto
120 g cukraus
1,5 pakelio vanilinio cukraus
4 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
100 g maltų lazdyno riešutų
100 g tarkuoto šokolado
125 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
450 g vyšnių be kauliukų

Į išsuktą sviestą įmaišykite cukrų, pakelį vanilinio cukraus, kiaušinius, druską, maltus riešutus ir tarkuotą šokoladą.
Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sukrėskite į sviestą ir išmaišykite. Tešlą sukrėskite į tortinę (jei norite išlaikyti nuotraukoje matomą plonapadės picos pavidalą, forma turi būti ne mažesnė nei 28 cm skersmens :) ). Vyšnias paskleiskite ant išlyginto tešlos paviršiaus, šiek tiek įspauskite.
Iki 175 - 200°C įkaitintoje orkaitėje pyragą kepkite apie 30 min.

"Vyšnių picoje" labai skaniai dera rūgštokos vyšnios ir saldūs juodojo šokolado gabalėliai...

Recepto šaltinis: Konditerija

1 komentaras: