rugpjūčio 19, 2009

Vištienos šašlykas

Skani alternatyva lietuvių skoniui įprastam šašlykui. Verta pabandyti, kol vasara nepasitraukė bent iš kalendorių ;)


Šašlykui reikės:

750 g nedideliais gabalėliais pjaustytos vištienos krūtinėlės

2 v. š. natūralaus jogurto
2 v. š. pomidorų tyrės
1 mažo smulkiai pjaustyto svogūno
2,5 cm tarkuotos imbiero šaknies
3 išspaustų česnako skiltelių
1 v. š. paprikos
1 a. š. kmynų
žiupsnio aitriųjų raudonųjų pipirų

Iš nurodytų produktų sumaišytame marinate vištienos gabaliukai šaldytuve marinuojami bent porą valandų. Ant iešmelių suverta mėsa kepama ant žarijų, kol iškepa ir gražiai apskrunda.

Vištienos šašlykas labai greitai iškepė ir dar greičiau susivalgė :)

Recepto šaltinis: Mary Berry "Klasikinė virtuvė"

2 komentarai:

  1. Kepant ant žarijų, mano subjektyvia nuomone, reiktų akcentuoti, jog malkos turėtų būti beržinės (jei tai ne ant anglių). Dažnai žmonės skunčiasi, kad mėsa kieta, nesultinga..ne retu atveju, tai blogo kepimo, o ne marinavimo pasekmė. Va taip:)

    AtsakytiPanaikinti