gruodžio 04, 2010

Švelniai šildanti morkų ir faršo sriuba

Šiame tinklaraštyje tapau bene rečiausia viešnia. Tikrai ne dėl to, kad man pabodo ar apėmė virtuvinė apatija. Greičiau priešingai. Neseniai persikėlusi į naujus namus, tapau vienvalde virtuvės šeimininke, todėl dabar joje sukiojuosi dar dažniau. Be to, dabar galiu sau leisti prabangą kasdien pietauti namuose, ką ir darau su didžiausiu malonumu. Kadangi pietų pertrauka tetrunka valandą, dažniausiai renkuosi greitai paruošiamus patiekalus – sriubas, makaronus, salotas ar ką nors iš ryžių.
Šįkart papasakosiu apie paprastą ir greitą, švelniai salstelėjusią, karts nuo karto aštriau įgeliančią morkų ir faršo sriubą. Tokiu oru ji tiesiog ideali – soti ir šildanti.


Morkų ir faršo sriuba (2 sriubos lėkštės)


2-3 morkos
150 – 200 g faršo (naudojau jautienos ir kiaulienos)
1 svogūnas
½ saldžiosios raudonosios paprikos
2 v.š. sviesto
2 a.š. maltos saldžiosios paprikos miltelių
žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
250 ml sultinio (naudojau daržovių)
250 ml pieno
Druskos

Puode ištirpinam sviestą. Jame porą minučių pakepinam smulkiai pjaustytą svogūną, dedam smulkiai pjaustytas morkas ir patroškinam keletą minučių. Tada įdedame faršą ir smulkiais kubeliais pjaustytą papriką, maišydami apkepiname, kol faršas pakeičia spalvą, o paprika kiek suminkštėja. Suberiame aitriosios ir saldžiosios paprikos miltelius, pasūdome. Pilame sultinį ir verdame uždengę apie 15 min, kol suminkštėja morkos. Pabaigoje įpilame pieno, ušverdame ir tiekiame.

Skanaus!

Recepto idėja iš "Mano namų" receptų serijos knygos "Sriubos"

6 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo, vakar nepasisekė išbandyti, nes labai į vakarą nusikėlė, todėl šiandien būtinai išmėginsiu :) Labai vilioja...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai skani, jauki ir šildanti sriubytė :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. S, kaip diaugiuosi, kad patiko! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. aciu uz recepta! superinis, skanu :)

    __________________________________
    misku supirkimas | perkame miskus | perku miska

    AtsakytiPanaikinti