rugpjūčio 08, 2010

Su obuoliais ir kriaušėmis kepta vištiena


Savaitgalį, kai buvome namie dviese su močiute, nutariau ją palepinti skaniais pietumis. Kadangi ji labai mėgsta keptą, gerai paskrudusią vištieną, o šaldytuve turėjome porą vištienos ketvertukų, tai ilgai nesukau galvos, ką pagaminti. Pamarinavau vištieną citrinos sultyse su žalumynais ir iškepiau su obuoliais, kriaušėmis, morkytėmis ir, be abejo, bulvėmis. Su obuoliais - tiek šviežiais, tiek džiovintais (dėl jų išvis galima numirti) - vištą kepame labai dažnai, o šįkart dar įdėjau ir kriaušių. Mums labai patiko! Mėsytė gavosi labai minkšta, sultinga, paskrudusia odele, o garnyrui labai tiko rūgštoki obuoliai ir saldžios kriaušės bei morkytės.


Su kriaušėmis ir obuoliais kepta vištiena

2 vištienos ketvertukai, perpjauti į 2 dalis
3 v.š. citrinos sulčių
po 1 a.š. džiovintų čiobrelių, raudonėlių ir peletrūno
0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų

2 kriaušės
2 obuoliai
1 morka
1 mažas svogūniukas
2 lauro lapeliai
6-8 bulvės
4-5 juodieji ir kvapieji pipirai žirneliais
Druskos
0,5 stiklinės vandens

Vištienos gabaliukus įtriname citrinos sultimis ir prieskoniais, sudedame į dubenėlį ir užpilame likusiomis sultimis.
Pamarinuojame šaldytuve 1- 2 val.

Pasimarinavusią vištieną pasūdome pagal skonį, sudedame į kepimo indą.
Greta išdėliojame pasūdytas bulves (didesnes reikia supjaustyti į smulkesnius gabaliukus), į 4-6 gabalėlius supjaustytą morką, svogūniuką, pipiriukus, lauro lapelius, supilame vandenį ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C.
Kepame pusvalandį, kol mėsa ir bulvytės jau gerokai suminkštėja. Sudedame į skardą pusiau perpjautas kriaušes ir obuolius, jei reikia - apverčiam vištienos gabaliukus ir kepame dar kokių 15 min, kol mėsa visai iškepa (įbedus šakutę, bėga skaidrios baltos sultys) ir bulvytės suminkštėja. 
Jei mėsa ir bulvės būna nepaskrudusios, likus 5 min iki kepimo galo pastiprinam orkaitę iki 230 °C, kad vištos odelė apskrustų. 

Skanaus! 

11 komentarų:

  1. Man, Indre, pamenu, tavo vištieną pamačius (tą su citrinom) lygiai tokia pati reakcija buvo :)) Laaabai man malonu girdėti, kad tau patinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vištiena kepa ženkliai trumpiau negu bulvės, tad gana rizikingas rezeptas: galima arba vištieną išdžiovinti, arba bulvių neiškepti... Gaminčiau bulves atskirai, arba pradėčiau kepti daug anksčiau negu visą kitą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na, mums tikrai neišdžiūvo ir bulvės iškepusios buvo, nes jas pasmulkinome, kad gabalėliai nebūtų per dideli ir spėtų iškepti kartu su vištiena. Be to, vištiena kepama su skysčiu, kuriuo ją galima palaistyti tiek kepimo metu, tiek valgant..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, gal būtų galima suinoti, kur jums galima parašyti asmeniškai? :) t.y. el. paštą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveika, Egle! :) man parašyti galima šiuo adresu - rutajaz@gmail.com. Iki!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš vasarą mėsos kažko nevalgau, bet dabar šita labai tiktų naktipiečiams :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. oj.. aš tai ir pati norėčiau :) Man pastarosiom dienom kažkoks valgymo ir miegojimo priepuolis :)) ir nieko negaliu su savimi padaryti :(( bet, tikėkimės, praeis :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Viskas iškepė kuo puikiausiai ir buvo fantastiškai skanu! Labiausiai patiko mėsytė -žalumynai suteikė nerealų skonį :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. ps. neturėjau laiko ilgam marinavimui, tik 20 minučių, bet tikrai pakako :)

    AtsakytiPanaikinti