liepos 13, 2010

Ananasų punšas karštai vasaros dienai


Dar prieš kelias valandas, iki prasidedant lietui, tik apie jį ir svajojau... Šaltą, saldų, kvepiantį anasais ir cinamonu... Kai tik kitą kartą vėl išlįs saulė ir ims visu pajėgumu kepinti, siūlau skubiai kreiptis į savo šaldytuvą ir per kelias minutes susimaišyti štai tokį punšą. Tada jis itin rekomenduotinas, bet labai tinka ir bet kurią vasaros dieną netgi pavyzdžiui vietoj pusryčių ar vakarienės!

Ananasų punšas

1 skardinė kondensuoto pieno be cukraus
1 litras ananasų sulčių (kuo natūralesnės ir tikresnės, tuo geriau...)
Ant peilio galo tarkuoto muskato riešuto
1/4 - 1/2 a.š. cinamono

Kondesnuotą pieną ir ananasų sultis labai gerai išmaišome, įberiame muskato riešuto, cinamono.
Gerai atšaldome ir geriame! Su ledukais arba be jų.

Mamma mia kaip skanu.....

O šį punšą išskaičiau nuostabioje knygoje "70 Caribean Recipes" (taip taip.. vėl nauja...), į kurią dabar esu negrįžtamai įsitraukusi :)

9 komentarai:

  1. gražu! o kokią kondensofkę pylei, kad be cukraus?

    AtsakytiPanaikinti
  2. fuuuuuuu...nu ir saldybė neįmanoma... konsuotas pienas - vasaros karstyje. fu fu fu

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, Indre :)) Aš pirkau Markomilk, jis pakuojamas į tokias pačias skardines, kaip ir saldintas, ir parduotuvėje stovi greta saldaus kur nors :) Mano pirktas atrodo štai taip: http://www.sanitex.eu/index.php?&&plid=436&cl=details&cnid=35910&anid=3796

    Anonime, Jūsų, ko gero, labai jautrūs skonio receptoriai, kad kondesuotas pienas be cukraus Jums toks saldus... Bet receptas, manau, čia niekuo dėtas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. o man kaip tik tokiomis dienomis norisi kažko gaivaus ir saldaus :) todėl netgi bevelyčiau pilti dalį saldžios kondensofkės :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kad, Indre, žinok ir nuo ananasų sulčių saldumo pakanka :) Pabandyk pirma taip, o jei trūks, tada tik rekomenduočiau papildomai saldinti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. pasidariau :) l.patiko! bet tos nesaldintos kondensofkes toks idomus skonis..kokteilis skanus ir visai nesaldus (subjektyvi nuomonė, mano skonio receptoriai pastaruoju metu atbuke) :) vis delto bevelyciau dali pilti saldzios kondensofkes :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Prašom, prašom - tobulink receptą pagal savo skonį :) O man labai malonu, kad tave šitas kokteilis taip įkvėpė :)
    Beje, kokosiniai ledai, kuriuos būtinai greitu metu įdėsiu į blogą, tau tada turėtų nerealiai patikti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Skanumėlis! Aptikau šį receptą dar žiemą, pasidžiaugiau, kad užrašytas kaip tik dukrytės gimimo dieną, ir pagalvojau, kad tiks vaikų stalui. Bet užgriuvo karščiai, ir, iškart jį prisiminus, nebelaukiau šventės :) Ačiū! Gaivu...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labai malonu girdėti, kad patiko, Sniega! :)

    AtsakytiPanaikinti