birželio 17, 2010

Trapūs naminiai vafliai

Pastarosiom dienom į darbo pabaigą pradedu tiesiog žiauriai norėti saldumynų...
Ne, šokolado nepirksiu, gi tuoj namo, o ten pilna šokoladų... Gal pakeliui kokių sausainių nusipirksiu..? Ne, geriau pati išsikepsiu. Tik ne sausainių. Hmmm... Ką galėčiau greitai pasidaryti..? Ir kad nereikėtų užeit į parduotuvę..?
Vakar šioje kovoje, nurungę meduolį, keksą ir šokoladinį pyragą, nugalėjo seniai bekepti ir bevalgyti vafliai! Tikri, traškūs, tik ne tokie saldūs kaip įprastai kepdavome. Ir šįkart kepiau su margarinu, o ne sviestu, nes jis, atidarius šaldytuvą, tiesiog įkrito į rankas :)

Trapūs naminiai vafliai

180 g sviesto arba margarino kepiniams
4 kiaušiniai
150 g cukraus plius žiupsnelis vanilinio cukraus
300 g miltų
truputis aliejaus vaflinei patepti

Sviestą/margariną ištirpiname.
Jam kiek pravėsus, įmušame kiaušinius, gerai išmaišome juos su riebalais.
Įmaišome cukrų, po to miltus. Turi gautis tiršta, vientisa tešla (tokia, kad sunkiai, bet krenta nuo šaukšto :).
Įkaitiname vaflinę, patriname ją aliejumi suvilgyta servetėle - kad vafliai neliptų. Dedam po maždaug šaukštą tešlos ir kepame vaflius, kol pagelsta. Gaunasi kokie 25 - 30 vaflių.

Skanaus!

10 komentarų:

  1. Pamenu kaip mama kepdavo šiuos vaflius, kai eidavom su broliu į darželį :) Dabar ta vaflinė kažkur giliai giliai nukišta guli. Reiks traukt į dienos šviesą ir kept šituos skanėstus. Ačiū už priminimą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, Dovilyte, tikrai verta nuo tokių dalykų kartais dulkes nupūsti :) Aš mūsiškę vaflinę irgi iš gilaus kampo kapsčiau, nors vaflių karts nuo karto išsikepam!

    AtsakytiPanaikinti
  3. sudėtingas receptas - daug lengviau visko po 200g tik kiaušiniai 5 ;D garantuotas traškumas

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aga, tokius "apvalius" receptus visada lengviau įsiminti :) Aš tokį vieną atkaltą obuolių pyragą turiu, kur naktį prikelta sudėtį padiktuočiau :)) O į vaflius aš daugiau miltų dedu nei 200 g - man labai skysta tešla nekelia pasitikėjimo kažkaip...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš ir turiu vaflių receptą, bet tik kiaušus ir sviestą tiksliai dedu, o cukrų ir miltus - kūrybiškai :)) Kiekvienąkart kitoniškai skanūs!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Taip, taip :) Labai gi maža receptų, kur reikia kaip vaistinėj "gramas į gramą" sverti ir matuoti :) Be to, dar ir miltai skirtingi būna, tai irgi gali tekti tai daugiau, tai mažiau dėti.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Primena vaikystės vasaras pas Močiutę :)) Niamm. Reikės kada įsigyt vaflių keptuvę ir kibt į darbą :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ieva, manau, daug kam vafliai toks sentimentų ir malonių prisiminimų pilnas kepinys :) Džiugu, kad įkvėpiau vaflinę įsigyti ir linkiu sėkmės kepant ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. o as kepiau ir net nereikejo, tepti aliejum vaflines, nes tas is teslos sviestas ir taip issiskyre siek tiek, ir puikiausiai viskas atlipo nuo pavirsiaus :) aciu uz saunu recepta, vafliai tikrai traskus ir labai labai skanus :)

    AtsakytiPanaikinti