birželio 05, 2010

Pikantiška faršo sriuba su raudonosiomis pupelėmis


Panašu į chilli con carne? Ingredientais - taip, aštrumu - ne :) Ne visi namiškiai mėgsta labai aštrų maistą, todėl labai stengiausi nepadauginti aitriųjų pipirų beigi juos iš pradžių deramai pakepinti, kad maistas būtų aštraus, pikantiško skonio, bet nedegintų nei burnos, nei skrandžio. Sriuba (o jei dėsite mažiau skysčio, nei dėjau aš, gausis troškinys) gavosi labai aromatinga, ryškaus skonio, o ir lazdos su aštrumu tikrai neperlenkiau. Žodžiu, teigiamai vertinu šitą savo "išstojimą" :)

Pikantiškai jautienos faršo sriubai su raudonosiomis pupelėmis naudojau:

600 g jautienos faršo
1 raudonąją saldžiąją papriką
400 g konservuotų pomidorų
2 skardines konservuotų raudonųjų pupelių
1 didelį svogūną (pjaustytą kubeliais)
2 skilteles česnako (išspaustas)

2 v.š. aliejaus
1 žaliąją aitriąją papriką, pjaustytą smulkiais šiaudeliais
1 cinamono lazdelę
1,5 a.š. kumino
2 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
2 lauro lapelius
~ 2 a.š. druskos

2 šaukštus pomidorų tyrės
600 ml jautienos sultinio
200 ml sausojo raudonojo vyno

Šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio - sriubai pabarstyti prieš tiekiant

Puode įkaitinau aliejų, sudėjau cinamono lazdelę, kuminą, šiaudeliais pjaustytą aitriąją papriką, maišydama pakepinau, kol jie išleido savo aromatą (t.y., minutę-kitą), tada subėriau saldžiosios paprikos miltelius. Kadangi milteliai greitai dega, tai jų kepinti ilgai nereikia – tik suberiam ir iškart pilam tolesnius ingredientus. Taigi tada subėriau svogūną, įspaudžiau česnaką ir maišydama pakepinau keletą minučių, kol svogūnas kiek suminkštėjo.
Svogūnui suminkštėjus, sudėjau faršą, nuolat maišydama, kad nesukristų į vieną gabalą, kepinau keletą minučių, kol mėsa pakeitė spalvą.
Sudėjau papriką ir smulkintus konservuotus pomidorus, įdėjau pomidorų tyrę, įmečiau lauro lapelius, pasūdžiau, viską išmaišiau.
Įpyliau karštą sultinį, vyną, užviriau sriubą, o paskui, primažinus ugnį, palikau virti kokiom 40 min.
Pabaigoje sudėjau nusunktas konservuotas pupeles, pakaitinau sriubą su jomis kokias 10 min ir viskas! :) Skanaus!

6 komentarai:

  1. Kaiptik varčiau J.Oliverio knygą ir akis užkliuvo už to paties chilli con carne ;) bet aš gaminsiu aššštrų. Skanumėlis turėtų būti :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sėkmės ir skanaus, Karolina! :) Tiems, kas mėgsta žiauriai aštrų maistą, tikrai reikėtų laikytis originalių meksikietiškų proporicjų, betgi aš labai stengiausi prisitaikyti prie daugumos skonio.. :) Na, kad jaustųsi aštrumas, bet ir be jo dar kažką atpažintume :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kulinarinių tinklaraščių autorius kviečiame dalyvauti vakarėlyje-rengiamame tinklaraščių dienos proga http://www.facebook.com/pages/duonos-ir-zaidimu/210717204549#!/pages/Vakareliu-Gidas/67343846614

    AtsakytiPanaikinti