kovo 05, 2010

Vištienos mišrainė su salierais ir pievagrybiais

Pastaruoju metu į mano virtuvę sugrįžo mėgiami, tačiau seniai begaminti patiekalai. Vienas iš tokių sugrįžimų - ši vištienos, salierų ir pievagrybių mišrainė. Labai švelnaus skonio, soti mišrainė, kurioje, mano manymu, visi ingredientai suderinti iki tobulybės! Tiesa, aš pakeičiau vieną dalyką: pagal originalų receptą, reikia dėti šviežius pievagrybius, bet manęs žalių grybų skonis nevilioja, todėl juos visada apverdu. Nežinau, kaip gamintumėte jūs, tačiau žemiau pateikiu savo ruošiamą mišrainės variantą.



Vištienos mišrainė su salierais ir pievagrybiais

5oo g virtos vištos krūtinėlės
400 g saliero šaknies
200 g pievagrybių
1 marinuotas agurkas

Padažui
4 v.š. majonezo
1 a.š. citrinos sulčių
2 a.š. krienų
žiupsnelis druskos
žiupsnelis cukraus
truputėlis Vusteršyro padažo

Pievagrybius supjaustome plokštelėmis ir porą minučių paverdam juos lengvai sūdytame vandenyje, nukošiame ir paliekame atvėsti.
Vištieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Saliero šaknį sutarkuojame šiaudeliais. Agurką supjaustome smulkiais kubeliais.
Sumaišome visus padažo ingredientus iki vientisos tyrės.
Uždedame padažą ant vištienos, salierų, pievagrybių, agurkų ir išmaišome.

Skanaus!

Recepto šaltinis: A. Volter ir K. Toibner "Virtuvės džiaugsmai"

4 komentarai: