kovo 15, 2010

Gal gabalėlį torto?

Jau galvojau, kad ir vėl šitas torčiukas bloge nepasirodys. Kaskart į apyvartą paleidžiu jį jau sutemus, tad vargšeliui nepavyksta deramai papozuoti kadrui ar kitam. Šįkart, kai pasiryžau gabalėlį vieną nufotografuoti, maniau, kad ir vėl nuotraukoje jis atrodys labai nekaip... Iš gilaus liūdesio po 2 taukštelėjimų fotoaparatu gabalėlį godžiai sukirtau, galvodama, kad labai liūdna nepasidalinti jo receptuku su kitais. Visgi perkėlusi į kompą, nusprendžiau, kad foto, nors ir ne gražuolė, bet receptuką įdėti būtina! Tortas labai paprastas, greitai pagaminamas ir toks...tikras naminis :) Nieko įmantraus: tik geras biskvitas su trupučiu rūgščios uogienės, nuoširdus sluoksnis grietinėlės ir sauja kokosų papuošimui...
Kokosinis tortas

125 g sviesto
125 g cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
Žiupsnelis druskos
100g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
100 g kokoso drožlių
3 v.š. vyšnių uogienės
400 ml plakamosios grietinėlės
2 pakeliai fiksatoriaus (standiklio) grietinėlei

Sviestą išsukame su cukrumi, pakeliu vanilinio cukraus, kiaušinių tryniais, druska.
Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai įmaišome.
Įmaišome 60 g kokoso drožlių.
Kiaušinių baltymus su trupučiu cukraus suplakame iki baltų putų ir atsargiai įmaišome į tešlą.
Sukrečiame tešlą į sviestu pateptą 28 cm skersmens torto formą, išlyginame paviršių ir kepame iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjauname horizontaliai į 2 lygias dalis.
Vieną biskvitą patepame uogiene.
Kremui išplakame grietinėlę: iš pradžių plakame ją 30 s, tuomet suberiame vanilinį cukrų, grietinėlės standiklį ir plakame iki standžių putų.
Pusę grietinėlės užtepame ant pirmojo biskvito, uždedame antrą biskvitą ir jį bei torto šonus aptepame likusia grietinėle.
Torto viršų ir šonus apibarstome likusiu kokosu.

Skanaus!

Recepto šaltinis: Konditerija

3 komentarai: