liepos 03, 2011

Pyragas su mascarpone kremu ir trešnėmis


Vasarą aš paprastai neatsitraukiu nuo orkaitės, kad ir kaip karšta bebūtų. Ilgi vakarai sukuria iliuziją, kad dar ne taip vėlu, ir aš vėl rišuosi prijuostę, imuosi maišyti naują pyragą.
Šis pyragas turėtų patikti ir tiems, kas termometro stulpeliui pakilus virš 25 laipsnių nenori kelti kojos į virtuvę: paruošiamas jis labai greitai, kepamas trumpai, o papuošti galima įvairiomis sezoninėmis uogomis, kurios pyragui suteikia gaivumo.  
Kadangi braškių sezonas jau pasibaigė, savąjį pyragą puošiau trešnėmis - ir gražu, ir labai skanu!

Biskvitinis pyragas su mascarpone kremu ir trešnėmis

6 kiaušiniai
175 g cukraus
150 g miltų
90 g lydyto sviesto
250 g mascarpone sūrio
1 v.š. cukraus pudros
1/2 citrinos sulčių
300 g trešnių
mėtos lapelių papuošimui

Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus su trupučiu cukraus išplakame iki standžių putų.
Kiaušinių trynius su likusiu cukrumi supilame į metalinį dubenį, dedame ant puodo su verdančiu vandeniu ir šluotele išplakame iki tiršto kremo konsistencijos.
Nukėlus nuo vandens vonelės, beriame miltus, lydytą sviestą, viską išmaišome.
Įmaišome 1/3 kiaušinių baltymų, po to ir likusius baltymus. Juos reikia įmaišyti labai atsargiai, kad pyragas neprarastų purumo. 
Tešlą pilame į sviestu pateptą ir kepimo formą, kepame apie 20 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kremui sumaišome mascarpone su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Atvėsusį pyragą aptepame šiuo kremu ir papuošiame trešnėmis, mėtų lapeliais.

Skanaus!

Įkvėpimas: "Cakes & Cookies"

6 komentarai:

  1. Manau tokius paprastus, bet ne prastus daug kas mėgsta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip :) Man vienas skaniausių pyragų, ko gero, visą gyvenimą išliks paprastas biskvitinis obuolinis, kurį užsimerkusi padaryčiau (http://kasnutikovirtuveje.blogspot.com/2009/09/biskvitinis-obuoliu-pyragas.html)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man tai super gera skoni priduoda citrinos zievele tokiuose pyraguose...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man irgi patinka, bet pastaruoju metu naudoju tik sultis dėl labai banalios priežasties - atšipo tarka, kuria galėdavau nutarkuoti žievelę :)))

    AtsakytiPanaikinti