balandžio 27, 2010

Tai sudėtinga! Bet įkvepia...

„Žinai, mačiau filmą apie mus! Ne iki galo... SAS lėktuvuose negalima patiems įsijungti filmų, todėl pažiūrėjau tik vidurį... Būtinai pažiūrėsim jį kartu – ten apie tokią moterį, labai mėgstančią gaminti, ir jos vyrą, dievinantį jos patiekalus... Ir, žinai, kokie mėgstamiausi JO patiekalai??? Kepta višta ir šokoladinis tortas!! Visai kaip mano! Tu turi šitai pamatyti!”

Jane (akt. Meryl Streep) su draugėmis. Filmo aut. nuotr.

Man tai buvo pakankama intriga pažiūrėti naujausią Nancy Meyers filmą „It‘s complicated!“ (liet. „Tai sudėtinga!”)? :) Be to, pagrindinius vaidmenis kūrė geri, mėgiami aktoriai - Meryl Streep, Alec Baldwin, Steve Martin; kitas N. Meyers komedijas „Something's Gotta Give“ (liet. „Mylėti (s) smagu“) ir „What Women Want“ (liet. „Ko nori moterys“) prisimenu geruoju; o dar pažadėta dozė gero, estetiško ir tiesiog iš ekrano kvepiančio maisto ir... vakarą praleidome žiūrėdami „It‘s complicated!“.
Manęs asmeniškai nepažįstantiems iškart pasakau, kad pomėgis gaminti iš vienos pusės ir meilė JOS maistui, o ypač keptai vištai ir šokoladiniam tortui, ir yra tas vienintelis mūsų panašumas su filmo herojais :) Daugiau sutapimų nerasta ir, tikiuosi, niekada neatsiras. Man ne 50, o dvigubai mažiau, JIS kerta ne teisės, o kitų mokslų aukštumas ir mūsų gyvenimo būdas tikrai ne toks vingiuotas. Nenorėčiau netgi žaviosios M. Streep herojės Jane kepyklėlės, nes savo pomėgio sukiotis virtuvėje tikrai nesvajoju pakylėti iki kokio pramoninio lygmens :) Džiaugiuosi gamindama savo šeimai, draugams ir sau...

Jake (akt. Alec Baldwin) ir Jane jos puikiame darže. Filmo aut. nuotr.

Ši komedija sukasi aplink neįprastą meilės trikampį. Jane, trijų beveik suaugusių vaikų mama, sėkminga, gyvenimu besimėgaujanti verslininkė užmezga romaną su... savo buvusiu vyru Jake, kuris šiuo metu vedęs perpus jaunesnę gražuolę, laikančią jį ant trumpo pavadžio. Jake džiaugiasi dėl „sugrįžusių“ jausmų ir jau svajoja apie idilišką gyvenimą su Jane ir jų vaikais. Jane, tuo tarpu, romaną vertina kiek atsargiau - prie to prisideda besimezgantys santykiai su architektu Adamu, projektuojančiu jos svajonių virtuvę.

Jane, Adam (akt. Steve Martin) ir kruasanai-įkvėpėjai (kairiajam apatiniam kampe). Filmo aut. nuotr.

Jei nejaučiate bendros alergijos Holivudo filmams, ši komedija jums tikrai turėtų patikti. O jei Holivudą toleruojate sunkiai, bet mėgstate sukiotis virtuvėje – filmą vis tiek siūlau pažiūrėti – dėl nuostabios, milžiniškos Jane virtuvės, kurioje telpa viskas – ir praktiška gaminimo erdvė, ir didelis valgomojo stalas, ir daugybė lentynėlių, pilnų simpatiškų „indukų“; dėl šioje virtuvėje gimstančių skanėstų; dėl žavingos kepyklėlės, kvepiančios ką tik iškeptais saldumynais; ir dėl naujų idėjų, ką pagaminti savo brangiausiems!
P.S. Jau žinau, kad mano virtuvė greitu metu kvepės šviežutėliais croissant, o vasarą pasitiksime levandų skonio ledais...

6 komentarai:

  1. Užskaitau šitą įrašą - man irgi patiko:) o tu matei somethigs gotta give? vakar uztaikiau - irgi gerulis:) pagalvojau kad man patinka filmai apie brandzius zmones ir ju nebrandu poziuri - visgi kaip turetu buti faina kai tokiu metu iki pasiutimo nurauna stoga :))) gal ir banalu, bet meiles istatymu viskas pasakyta..kitko nereik!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jo jo... mačiau ;) šitas man išvis kultinis, mačiau net keletą kartų ir dar, pasitaikius progai, žiūrėsiu :) man Somethigs gotta give geresnis už It's complicated...
    O aš vakar mačiau Viskas ore (up in the air) su G. Clooney. labai fainas filmas, jei patiko šitie 2, tai tau irgi turėtų patikti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Maciau. patinka man cloonis nuo priimamojo laiku, bet tas filmas zanudnas pasirode, tau ne?
    as ir somethingg gotta give jau antrakart ziurejau, ir dar galeciau, ten tokiu neblogu gyvenimisku fraziu pameta - vercia pamastyt, o ir pasijuokt yra is ko.
    jei jau taip issipletojom apie filmus, rekomenduoju Lake House, jei nemate :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ne ne ne!! Man tai superinis filmas, visai "nezanūdnas", kaip tik viskas vietoj :) Aišku, G. Clooney prie to labai prisidėjo :))
    O Lake house nemačiau, reiks kada prie progos jį pažiūrėti, kad jau rekomenduoji :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. labai skaniai atrodo, reikes pabandyti pasidaryti, ar Jum patiko??

    ____________________________
    mišku supirkimas | perku miška | perkame miškus

    AtsakytiPanaikinti