sausio 22, 2010

Pyragėliai su pesto padažu, feta ir alyvuogėmis

Tokio gėrio kaip pokutis šaldytos sluoksniuotos tešlos, ko gero, visada turite šaldytuve, taip? :) Jei ne, tikrai siūlau įgyti šį įprotį - juk tada bet kada be jokio vargo galima išsikepti saldžių, sūrių, mėsiškų ar daržoviškų pyragėlių, bandelių, pyragų... Kaskart su vis kitokiu įdaru - tokiu, kokį tąkart padiktuoja jūsų nuotaika ar šaldytuvo turinys.
Šiuos pyragėlius iškepiau "tep lep" - tiesiog iš šaldytuve turimų galiukų - pradėto indelio pesto padažo, pusės pokelio fetos ir kelių juodųjų alyvuogių. Labai norėjau dar saulėje džiovintų pomidorų, bet jų, deja, tąkart nebuvo po ranka...

Taigi pyragėliams naudojau:
pokelį šaldytos sluoksniuotos tešlos
keletą šaukštų pesto padažo
pusę pokelio gabaliukais pjaustytos fetos
porą saujų riekelėmis pjaustytų juodųjų alyvuogių
šiek tiek miltų, kuriais barsčiau kepimo skardą

Tešlą atšildžiau, šiek tiek pakočiojau lakštus. Patepiau juos pesto padažu, pabarsčiau fetos ir alyvuogių gabalėliais, susukau į "vyniotinį" ir padėjau į šaldytuvą maždaug 15 - 20 min, kad kiek sustandėtų ir būtų lengviau pjaustyti.
Atvėsintus vyniotinius supjausčiau maždaug centimetro storio riekėmis, sudėjau ant miltais pabarstytos skardos ir kepiau iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min, kol pyragėliai iškepė ir lengvai parudo.

Po to skaniai ir greitai juos suvalgėme, o dabar einu krimsti A. Bourdain'o "Virtuvės slaptai" ir svajoti apie rytdienos pietums suplanuotos guliašo sriubos aromatą!

Iki!

3 komentarai: