sausio 02, 2011

Mano virtuvė

Egidija paskatino atverti savo virtuvių duris ir parodyti, kur gimsta mūsų ruošiami skanėstai. Šią mintį ji iškėlė per projektą "Languota prijuostė", kurio eiga man, kaip nesekančiai visko nuo pradžių, vis dar šiek tiek miglota ir paini. Atrodo, projektas jau pereina prie kitos temos, bet kadangi pati labai mielai žvalgiausi po "kaimynų" kulinarinių šedevrų kalves, nutariau atverti ir savosios duris.

Įsikūriau čia, palyginus, neseniai. Virtuvė nedidelė ir kompaktiška, bet nuo pirmųjų akimirkų jaučiausi čia kaip žuvis vandenyje. Tikslių "kvadratų" nežinau, bet "suspausta" nesijaučiu, nes erdvę vizualiai praplečia veidrodinė siena, kurioje ir matote "virtuvės panoramą". Taip, aš jai irgi iš esmės priklausau, nes beveik visą laiką, kai būnu namuose, praleidžiu virtuvėje. Netgi tada kai negaminu.
Virtuvėje yra visi būtiniausi daiktai išskyrus... orkaitę. Keldamasi iš namų, kuriuose buvo 3 orkaitės (taip, TRYS ir visos veikiančios...), dvejojau, ar ištversiu gyvenimą be jos, be šviežio naminio pyrago kvapo, be savo keptų sausainių. Gliukozės trūkumo tikrai nejaučiu, nes pyragų kepimą puikiai kompensuoju kitais desertais, kurių gaminimui orkaitės nereikia. O jų - patikėkit manim - devynios galybės. Persikėlusi čia, savo kulinarines knygas peržvelgiau nauju žvilgsniu ir tiek naujo jose atradau... Be to, šviežių kepinių kvapas mane vis tiek kartais žadina. O sklinda jis iš duonkepės. Taip pat skaniausi Vilniaus croissant'ai dabar vos už 5 minučių nuo namų.
Virtuvė nedidelė, bet vietos man joje pakanka, nes nemėgstu kaupti maisto atsargų, o indus išdalinu po įvairias erdves. Virtuvėje laikau tik tai, ko prireikia labai dažnai. Tiesa, kai kurių maistų prisikaupia tiesiog savaime. Turiu solidžią, nuolat pildomą ir atnaujinamą džiovintų vaisių ir riešutų "kolekciją", prieskonių priskaičiuotume bent 50 rūšių (ir vis tiek vis kažko trūksta...), kadangi kepu duoną, tai miltų irgi paparastai turiu bent kokias 4 rūšis. Ant stalo visada stovi šviežių vaisių, be kurių neįsivaizduoju nė vienos dienos, o ant palangės - krepšelis su šviežiomis daržovėmis ir keli prieskoninių žolelių vazonėliai.
Tvarka virtuvėje labai dinamiška - kai pradedu gaminti, visi paviršiai pasidengia įvairiais rakandais, indeliais, puodeliais, maišeliais ir maistu, bet pabaigus iškart susitvarkau. Kad ir vėl kiltų įkvėpimas gaminti ir... apversti viską aukštyn kojom ;) 

10 komentarų:

  1. Labai jauki virtuvė :) Pasidalink, kur pardavinėja skaniausius Vilniuje croissant? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai žavi tavo virtuvė :) aš irgi apie vieną nuosavą svajoju. Na dar keli metai ir tikiuosi turėsiu :)
    P.S. aš jau Vilniuje. Susimatom kada "ant kavos"? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, merginos :)
    Viktorija, skaniausi croissant'ai "Senolių kepyklėlėj". Atsikandi ir supranti, kad pagaliau valgai tikrai "sviestinį croissant'ą"... Jie dieviški.. Nežinau, kaip ir iš ko juos daro, kad jie tokie tobuli - puikiai iškilę, nusisluoksniavę ir, neabejotinai, sviestiniai.. Šios kepyklėlės įsikūrusios Svičiaus g. 6 ir Stulginskio g. 3. Net jei tau nepakeliui, būtinai kada užsuk.. verta :) Ir ne vien dėl croisaant'ų :)
    Indre, dėkui :) Čia gi dar ne visai mano :) Jau tikrai "savo" irgi planuoju gal po kelių metų susikurti, nes iki tol nežinia, kur ir kada kokie vėjai nuneš ;) O susimatom tai būtinai :) Man tinka daug dienų :) susitarsim mail'u, ok?

    AtsakytiPanaikinti
  4. galiu šitą virtuvėlę įdėti į apžvalgą?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Of course, Egidija :) Jei tik širdelė geidžia :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū :) Užeisiu, kai būsiu netoliese, paragausiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Uzduosiu nekuklu klausima :) kaip sio blogo autorei pavyksta islaikyt tokia gera figura, gaminant TOKIUS skanius patiekalus? :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Oj.. dėkui už komplimentus, bet galiu patvirtinti, kad figūrai tikrai yra kur "stiebtis" :D Turbūt gamindama daug puodų ir keptuvių kilnoju ir gerai lakstau aplink viryklę, tai suveikia kaip treniruotė :)
    Jei rimtai, manau, padeda tai, kad dažniausiai valgau namie gamintą maistą, reguliariai ir neužkandžiauju nuolat. Plius turiu tokius hobius kaip vaikščiojimas pėsčiomis ir važinėjimas dviračiu...

    AtsakytiPanaikinti