sausio 03, 2011

Grikių salotos su keptomis daržovėmis

Kažkada grikius mėgau vieninteliu pavidalu - virtus piene ir pabarstytus cukrumi... Jei neragavote, labai rekomenduoju - puikūs pusryčiai ar vakarienė. Su daug pieno išvirti grikiai ir patirpusio cukraus plutelė... hm... būtinai reikės šitą vaikystės pusryčių meniu artimiausiu metu vėl ištraukti į dienos šviesą.
O pastaruoju metu dažniau valgydavau birius, vandenyje virtus ryžius. Tiesiog vienus, puikiai tiko ir šalti. Taip juos pamėgau, kad sumąsčiau ir grikiškas salotas susimeistrauti. Štai kas gavosi.
 

Tokioms Grikių salotoms reikia:

1/3 puodelio grikių
2 morkų
1 svogūno
100 g mažų pievagrybių
sviesto kepimui, druskos, stambiai maltų juodųjų pipirų

5 v.š. Balzamiko acto
4 v.š. alyvuogių aliejaus
Gero pluoštelio petražolių

Grikius ir morkas išverdame pasūdytame vandenyje.
Svogūną supjaustome kubeliais, morkas - vidutinio storumo skrituliukais ar kiek smulkiau; stambesnius pievagrybius perpjaunam pusiau.  
Keptuvėje ištirpiname sviestą, apkepame jame svogūnus, dedame morkas ir pievagrybius. Pamaišydami kepiname ant vidutinės ugnies keletą minučių, kol iškepa pievagrybiai. Pasūdome, pabarstome pipirais.
Susmulkiname petražoles.
Padažui gerai sumaišome actą su aliejumi.
Viską sudedame į dubenį ir gerai išmaišome.

Bon Appétit!

P.s. šios salotos ne tik lengvai paruošiamos ir maistingos, bet ir puikiai "transportuojamos", todėl puikiai tinka mobiliems pietums darbe.

2 komentarai: