5 minutės ruošimo, para kantrybės ir keliolika minučių džiaugsmo valgant patobulintą camembert'ą.
Camembert'as su riešutais ir spanguolėmis
1 gabalėlio brandinto camembert'o sūrio
saujelės graikiškų ar pekano riešutų
saujelės džiovintų spanguolių
kelių šaukštelių Calvados'o ar kito brendžio, konjako
Camembert'ą perpjauname skersai.
Riešutus susmulkiname, sumaišome juos su spanguolėmis ir Calvados'u.
Riešutų masę sudedame ant vienos sūrio puselės, įspaudžiame ją, uždengiame kita sūrio pusele. Suvyniojame į popierių ir paslėgę parą palaikome šaldytuve.
Skanaus!
Labai viliojančiai skamba, būtinai reiks išbandyti. O ką palaikymas per parą duoda? Gal susimaišo skoniai geriau?
AtsakytiPanaikintiTaip, būtent susimaišo ir persigeria skoniai. Galima ir anksčiau valgyti (bet bent kokių 12 val. patarčiau palaikyti), ir po kelių dienų labai skanu, tiesiog šitiek labai sunku ištverti :) Bent jau man... Skanaus, Forelle, tikiuosi, patiks! :)
AtsakytiPanaikintiAš irgi norėčiau išbandyti :)
AtsakytiPanaikintiTamsta, tikrai turėsite progą išbandyti ;) Anksčiau ar vėliau.. :)
AtsakytiPanaikintiO kokio skonio yra tas camembert suris, niekada neteko ragaut (blush) :)
AtsakytiPanaikintiO ar teko ragauti brie? Šių sūrių skoniai labai panašūs - abu iš karvės pieno, minkšti, su baltojo pelėsio plutele, sakyčiau, lengvo skonio. Jei apskritai neragavote sūrio su baltuoju pelėsiu, manau, brie ar camembert'as būtų puiki pažinties pradžia :) Tada jau galima pereiti prie intensyvesnio skonio sūrio :)
AtsakytiPanaikintias isivaizduoku kaip skanu butu keptas...visa tai...ideti i koki tai molini induka...ir i orkaitele...mmmmmmmmmmmmmmmmmm
AtsakytiPanaikintiAga, Gintare, gerą čia mintį pametėjai! :)
AtsakytiPanaikintilabai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.
AtsakytiPanaikinti_________________________________
autobusu nuoma mikroautobusu nuoma | www.perkamemiska.lt
na super!!!
AtsakytiPanaikinti