gruodžio 24, 2010

Nuodėminga silkė šventėms


Žinau, kad per šv. Kūčias negalima nei mėsos, nei pieno produktų, bet mes paprastai sau leidžiam tokią nuodėmę kaip "silkę kailiniuose". Šios silkutės salotos irgi panašiai nuodėmingos - jos patiekiamos su grietinės, citrinos ir medaus padažu. Paprastos, greitai paruošiamos ir gaivios, nes ruošiamos ne tik su virtomis "žieminėmis" daržovėmis, bet ir su šviežiu agurku, krapais. Man labai patiko, tad jei ne Kūčių stalui, tai šiaip kokią dieną rekomenduočiau išbandyti.

Švediškos silkių salotos

4 puselės silpnai sūdytų silkių file
1 didelis virtas burokas
4 virtos bulvės
1/2 šviežio agurko
1 svogūnas
pluoštelis šviežių krapų

Padažui:
150 ml grietinės
1 v.š. citrinos sulčių
1 a.š. medaus

Silkę, bulves, burokėlius ir agurkus supjaustome nedideliais kubeliais.
Svogūną ir krapus susmulkiname.
Padažui gerai išmaišome visus ingredientus.
Viską sumaišome dubenyje ir tiekiame.

Skanių, sočių ir linksmų švenčių!

Receptas su kiek pakoreguotomis proporcijomis iš žurnalo "Škola gastronoma". Atleiskit už rusų k. darkymą, bet vis neprisiruošiu išmokti spausdint šia kalba. Tegu išmokti spausdinti rusiškai bus mano kalėdinis pažadas :)

4 komentarai:

  1. Švedijoj ne vienas jau silkių salotas esu valgiusi, bet nieko panašaus ant švedų stalo nesu mačiusi...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš tai, Asta, nei tokios, nei kitokios Švedijoj nesu valgiusi :) Bet kad recepto autoriai šitaip salotas pavadino, tai nedrįsau nei nuslėpti suteiktojo pavadinimo, nei jo keisti.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. tai suprantu, kad rusai čia taip užvadino :) tik kartais būna labai juokinga susipažinti su vietiniu maistu kažkieno kito akimis, va kaip šįkart rusų :D

    AtsakytiPanaikinti