liepos 20, 2010

Dar vienas mėlynas receptas! Mėlynių uogienė su persikais ir cinamonu


Štai ir ji! :) Mano mėlynių uogienė. Paprasta mėlynių uogienė mūsų namuose, kažkaip visai nelaikoma pagarboj... Rūsy gerai paieškojus, manau, ir vos ne mano bendraamžių stiklainiukų užtiktume... Niekas jų, aišku, nevalgo ir nevalgys, bet kažkaip išmesti gaila :) Rūsys didelis, tai tegu dar pastovi :) Jau daug metų mėlynių neverdam, bet kai šiemet taip nemažai jų gavom ir viską reikėjo staigiai sunaudoti, tai apsisprendžiau išvirti mėlynių uogienę. Skanią. Tokią, kurios norėtųsi dar ir dar, kaip kad visada norisi pertrintų vyšnių, spanguolių ar bruknių su kriaušėmis, ar kaip man norisi standžių braškių sirupe...
Mėlynes sumąsčiau virti būtent su persikais dėl poros priežasčių. Pirmiausia, pernai visai skaniai valgėsi vyšnios su persikų skiltelėmis. Visai skaniai, o ne žiauriai skaniai, nes į tą uogienę dar pyliau raudonojo vyno, kuris, mūsų nuomone, nelabai tiko. O va tik vyšnios ir persikai būtų tiesiog super! Na, o antra - mačiau tiek receptų su mėlynių ir persikų deriniais, kad tikrai įtikėjau jų darnia pora :)
Uogienė išvirta, išragauta, tad tikrai galiu pasakyti, kad mėlynės su persikais labai skaniai dera ir mano tikslas - skani mėlynių uogienė - pasiektas :) Uogienė gavosi standi, pirmiausia, aišku, jaučiasi mėlynių kvapas, o paragavus "ateina" persikai ir labai švelnus cinamono prieskonis... Visa šeimyna (na, išskyrus sesę, kuri uogienės dar neragavo), ją labai teigiamai įvertino ir tik ieško, ką čia su ja suvalgyti :) O aš tiesiog laiminga... :)

Mėlynių uogienė su persikais ir cinamonu
2 kg mėlynių
1 kg persikų
2 kg cukraus
3 cinamono lazdelės
2 stiklinės vandens

Išvalytas ir perrinktas mėlynes, storokomis skiltelėmis pjaustytus persikus, cukrų, cinamoną ir vandenį supyliau į puodą ir užviriau.
Uogienę ant silpnos ugnies vis pamaišydama viriau 20 min. Palikau pastovėti per naktį, tada vėl viriau kokių 20 - 30 min, kol ji pradėjo tirštėti.
Išgriebiau cinamono lazdeles.
Verdančią uogienę supilsčiau į švarius karštus stiklainiukus ir sandariai uždariau.

Skanaus!

P.s. dar, kilo tokia mintis, kad šita uogienė labai faina kalėdinė dovana būtų visokiem Karlsono giminaičiam ir tiem, kas tiesiog vertina tokius dalykus kaip naminis maistas :)) Žinau, kad keistai skamba čia vasarą apie Kalėdas, bet čia ne dėl perkaitimo tokios mintys tikrai... :) Man nepavyko nuo savo stiklainiukų kai kurių etikečių gražiai nulupti ir klijų nuplauti, tai aš juos sugalvojau apklijuoti dovanų popieriumi, tokias kaip naujas etiketes padaryti, ir kaip tik kalėdinio likučiai po ranka papuolė :) Tai va ir pažiūrėjau, kad labai gražiai atrodo net patys paprasčiausi stiklainėliai taip patobulinti...

P.p.s. džiaugiamės toliau vasara.... čia man pačiai labai netikėtai tos Kalėdos tokiu metu prisiminė :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą