Šito padažiuko idėją parsinešiau iš "Saint Germain" - Vilniaus vyninės/restoranėlio, pasislėpusio jaukiome Literatų g. Jei dar nebuvot ten, tikrai labai rekomenduoju! Mūsų vakaras "Saint Germain'e" buvo tiesiog tobulas: priekaištų neturėjome, o pagyrimus žėrėme ir maistui, ir aplinkai, ir aptarnavimui. Vieta, tiesa, ne iš pigiųjų, bet ypatingomis progomis pasilepinti tikrai verta.. O jei tų ypatingų progų artimiausiu metu nenusimato, kažkuo saint germainišku pasilepinkite namuose...
Pikantiškas vaisių ir garstyčių padažas
4 v.š. abrikosų džemo
1 v.š. apelsinų džemo (naudojau cukatų sirupą ir šiek tiek cukatų)
1 v.š. garstyčių
Visas sudedamąsias dalis labai gerai išmaišome iki vienalytės masės. Tiekiame su sūriais, nesaldžiomis bandelėmis.
Skanaus!
O nuotrauka kokia skani! Prancūzišku rytu dvelkianti :)
AtsakytiPanaikintiDėkui už komplimentus! :) Beje, tąkart per pusryčius nuotaika būtent tokia ir buvo.. :)
AtsakytiPanaikintimmm kaip įdomu.. kaip tik turiu naminio apelsinų džemo :) reiks išbandyti :) patinka tokie paprasti dalykiukai.
AtsakytiPanaikintiDžiugu, Egidija, kad patinka :) Sėkmės gaminant ir skanaus valgant.. :)
AtsakytiPanaikintiČia labai į visokias mostardas, tik kur kas paprastesnis ir lengvesnis variantas. Liuks. Reiks kada susimaišyt.
AtsakytiPanaikintiP.S. o receptas tiesiai is St. Germain virtuvės ar suimprovizuotas? Smalsu :)
Egle, receptas ne iš virtuvės, o nuo stalo :)) Ragavom, mėgavomės ir analizavom, kokius skonius atpažįstam :) Taip ir persikėlė šitas skanėstas ant mūsų pusryčių stalo ;)
AtsakytiPanaikintio sakykite čia su sūriuku valgoma? :)
AtsakytiPanaikintiTaip, su sūriais. Saint Germain'e panašų padažą atnešė su sūrių rinkiniu, o mes namuose juo gardinome sumuštinius su šiltomis bandelėmis ir sūriu :) Mums tikrai labai patiko! :)
AtsakytiPanaikintiskaniai
AtsakytiPanaikinti