Pirmą kartą jų ragavau Japonijoje, vienoje europietiško stiliaus kepyklėlėje, tad skonis jau buvo pažįstamas ir žinojau, kad man jie tikrai patiks. Kiti valgytojai keksiukus irgi sutiko palankiai - patiko ryški žalia spalva, o matchos skonis jaučiasi neįkyriai, todėl net tie, kurie nėra jos dideli gerbėjai keksiukus "pripažino". Jei dar nė karto nesate ragavę matchos ar desertų su šia žaliąja arbata, tikrai patarčiau bandymus pradėti nuo keksiukų, kur jos skonis ne toks dominuojantis. Pavyzdžiui, leduose matchos skonis jaučiasi kur kas stipriau, tad jei matcha pasirodys esanti tikrai "ne jūsų produktas" jie gali ir nepatikti...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1w6qAVyKdsRcPYxzgbiviyomqJBQ0-D8sqRd5GoEFnkQqRI3YPTw1E8nkS1jFKpb0dLvDRP5tOa0_Ts0VJ6cVx1MEVf1XrnAm0tmeOLsgOgvWjGIJSR_6CTEFz1evQxZ48HLmbe4g1v6O/s400/Keksiukai+su+matcha.jpg)
Žaliosios arbatos keksiukai
Sviestą ištirpiname.
Dubenyje gerai išmaišome visus sausus ingredientus - miltus, cukrų, matchos miltelius, kepimo miltelius, druską.
Į šį miltų mišinį įmušame kiaušinį, supilame pieną ir pravėsusį lydytą sviestą.
Viską išmaišome iki vientisos masės.
Tešlą lygiomis dalimis išdėliojame į 12 popierinių keksiukų formelių ir 25 min pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 °C.
Tešlą supilsčiusi į formeles, į kai kuriuos keksiukus dar "įmurkdžiau" po keletą karijos riešutų - labai skanu!
Beje, jei išseko popierinių formelių atsargos, keksiukus galite kepti tiesiai metalinėje formoje, tik prieš tai patepkite ją sviestu!
Skanaus!
Receptą radau allrecipes.com
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1w6qAVyKdsRcPYxzgbiviyomqJBQ0-D8sqRd5GoEFnkQqRI3YPTw1E8nkS1jFKpb0dLvDRP5tOa0_Ts0VJ6cVx1MEVf1XrnAm0tmeOLsgOgvWjGIJSR_6CTEFz1evQxZ48HLmbe4g1v6O/s400/Keksiukai+su+matcha.jpg)
Žaliosios arbatos keksiukai
200 g miltų
4 v.š. cukraus
1 v.š. žaliosios arbatos matcha miltelių
1,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
75 g sviesto
1 kiaušinis
250 ml pieno
(Karijų riešutų) - (pusę keksiukų patobulinau šiais riešutais, kurie čia labai tiko :))
Sviestą ištirpiname.
Dubenyje gerai išmaišome visus sausus ingredientus - miltus, cukrų, matchos miltelius, kepimo miltelius, druską.
Į šį miltų mišinį įmušame kiaušinį, supilame pieną ir pravėsusį lydytą sviestą.
Viską išmaišome iki vientisos masės.
Tešlą lygiomis dalimis išdėliojame į 12 popierinių keksiukų formelių ir 25 min pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 °C.
Tešlą supilsčiusi į formeles, į kai kuriuos keksiukus dar "įmurkdžiau" po keletą karijos riešutų - labai skanu!
Beje, jei išseko popierinių formelių atsargos, keksiukus galite kepti tiesiai metalinėje formoje, tik prieš tai patepkite ją sviestu!
Skanaus!
Receptą radau allrecipes.com