Vakarienė be konkurencijos. Tiems, kas mėgsta saldumynus. Purūs, lengvi, saldūs ryžiai perkloti obuolių skiltelių sluoksniais, nuostabiai kvepiantys vanile.
Obuolių ir ryžių apkepas
3/4 l pieno
žiupsnelis druskos
150 g ryžių (geriau apvaliagrūdžių)
2 kiaušiniai
2 v.š. cukraus
žiupsnis vanilinio cukraus
50 g cukraus
šiek tiek cukraus pudros apkepui pabarstyti
šiek tiek sviesto kepimo indui ištpepti
Užvirinkite pieną, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite ryžius ir ant mažos ugnies virkite juos 30 min.
Išvirtus ryžius ataušinkite.
Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sumaišykite su virtais atvėsusiais ryžiais.
Baltymus išplakite iki standžių putų (kad lengviau plaktųsi, galima įdėti šiek tiek cukraus).
Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.
Į riebalais išteptą kepimo indą sluoksniais dėkite ryžius ir obuolių skilteles. Pradėkite nuo ryžių, baikite obuoliais.
Kepkite iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje 20 min - kol apkepas gražiai pagels. Išėmę pabarstykite cukraus pudra.
Skanios saldžios vakarienės!
Receptas iš K. Toibner ir A. Volter "Virtuvės džiaugsmų"
Noriu noriu noriu noriu... nerealiai! Išsisaugau :)
AtsakytiPanaikintiBet tai pusė kilogramo cukraus - tikrai tiek daug??
AtsakytiPanaikintiAsta, neabejoju, kad patiks :) Čia tikrai tavo stiliaus patiekalas :)
AtsakytiPanaikintiIndre, ką aš be tavęs daryčiau?? :) Aišku, 50 g, ne 500... ot sunku, kai be galvos :) Pataisiau jau :)
Saldi ir lengva - tobulas derinys :)
AtsakytiPanaikintiLabai siūlau išsikepti ir paragauti, Maisto Diletante :) Tikrai labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiNuodėmingai skanu, bet ne nuodėminga :D Ar gali būti kas geriau?
AtsakytiPanaikintiNorime bendradarbiauti su jūsų blogu. Ar galite parašyti mums el.paštu į biuras@klientupaieska.lt arba paskambinti telefonu 8 670 243 14 ir aptartume tai plačiau, nes nerandame jūsų kontaktų. Ačiū, iki malonaus Justinas Ilisevičius.
AtsakytiPanaikintilabai noriu pati, o ir vaikams tikrai patiktu :)
AtsakytiPanaikintitik norechiau pasitikslinti - kur deti 2 v. s. cukraus ir 50 g. cukraus (abu yra recepturoje), dar noriu suzhinoti - plaktus baltymus su kuom maishyti? ryzhiu "teshla" ar obuoliukais? :)
ish anksto achiu!
Jolanta
hm... domina domina, bet tai kur tie baltymai vistik keliauja? ir man neaišku...
AtsakytiPanaikintiNetyčia atradau ir taip pat užsimaniau, tik kur dėti baltymus ir 2 VŠ cukraus? :)
AtsakytiPanaikintiaciu labai patiko!
AtsakytiPanaikintivakarieniai tokio tikrai nevalgyciau.
AtsakytiPanaikintiPro langa toki patiekala. Arba pro duris. Arba internetu:))))
AtsakytiPanaikinti