![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgebkiNWzaG3lg75nENmaEA2CMhEgGBtu69CIDIubEl7j1iSu_6M_lZba9ddc-e2W55UItGPOQ0_0D9zsvgS2yM70JHWQMyka80DAH7UlL5O6nIeITHL-TUiY57Yhp8vwTI9_WlhEEQVZ2c/s400/Spurgytes.jpg)
Ar gi galima jų nemėgti? :) Mažytės, minkštutės ir tiesiog tirpte tirpsta burnoje... O jei dar paruošiamos per 5 min, gaminant nereikia "terliotis" rankų... Galima gaminti su paprasta varške, ricotta ar net lydytu sūreliu... Mane su šiom spurgytėm sieja meilė nuo pirmo kąsnio, tad jų privalumus galėčiau dar vardinti ir vardinti... Bet geriau jau kartą paragauti, nei šimtą paskaityti ar pažiūrėti.
Taigi spurgyčių receptas:
220 g varškės, ricotta'os ar lydyto sūrelio
170 g miltų
2.5 v.š. cukraus
1.5 a.š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai
2 v.š. medaus
Truputis vanilės ar vanilinio cukraus
Aliejaus virimui
Cukraus pudros spurgyčių pabarstymui
Tai toks yra originalus receptas. Kadangi Lietuvoje standartinės varškės, ricotta'os pakuotės būna kitokio dydžio, gamindama visada laikausi principo "miltų 1/4 mažiau nei varškės". Kitų ingredientų kiekius irgi atitinkamai šiek tiek pakoreguoju.
Dubenyje sumaišau kiaušinius ir medų. Po to įmaišau cukrų ir vanilę. Gerai išsukus, dalimis beriu miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Pabaigoje sudedu varškę, lengvai išmaišau (taip, kad tešloje vis dar matytųsi nedideli jos gabalėliai).
Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinu aliejų.
Tešlą semiu valgomuoju šaukštu ir leidžiu į verdantį aliejų. Virdamos spurgytės stipriai pučiasi ir įgauna gražią glotnią formą.
Pavirus keletą minučių, spurgytės apverčiamos, kad parustų ir kitas jų šonas.
Iš aliejaus išgriebtos spurgytės atvėsinamos ir pabarstomos cukraus pudra.
Skanaus!
Pagal about.com