Šiuo metu mūsų namuose karaliauja cukinijos: cukinijų blyneliai, tiesiog keptos, miltuose ir kiaušinio plakinyje pavoliotos cukinijos, įdarytos cukinijos ir t.t. Žodžiu, šitą sąrašą (xxx cukinijos, cukinijos su yyy, etc.) galima tęsti ilgai ilgai.... :)
Paskutinis atradimas - šis cukinijų apkepas.
Paskutinis atradimas - šis cukinijų apkepas.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2Y9xLFPe2gdqCFb83gjzsDOQFFHuCpURR8IVoIbYdSTMTo-GzLattcLAcF0k1Tq0YARMm_3JTBFw43mItoXxPauBMjD3tC7iod9cx_YpglhDwkdn6WjpOXyWv8UGOhyTsa3mQVT2cw6Gq/s400/Picture+042.jpg)
Apkepui reikės:
500 g cukinijų
90 g fermentinio sūrio
90 g mocarelos
2 paplaktų kiaušinių
2 v. š. pesto padažo
2-3 trintų česnako skiltelių
druskos, juodųjų pipirų
250 g sluoksniuotos tešlos
Cukinijas stambokai sutarkuojame, sumaišome su tarkuotais sūriais. Į masę įmaišome paplaktus kiaušinius, pesto, spaustas česnako skilteles, įberiame druskos, pipirų. Šią masę sukrečiame į keramikinį kepimo indą (indas turėtų būti artipilnis).
Sluoksniuotą tešlą iškočiojame taip, kad tešlos lakštas būtų šiek tiek didesnis už kepimo indą. Apdengiame šia tešla indą, tešlos perteklių nupjauname. Tešlos paviršius keliose vietose lengvai įpjaunamas. Apkepas kepamas iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min arba kol tešla parunda.
Labai skanus ir greitai paruošiamas patiekalas! Sluoksniuotos tešlos man visada susinaudoja mažiau, tad iš jos kartu išsikepu ir kokį saldumyną :)
Gero apetito!
Recepto šaltinis: M. Berry "Klasikinė virtuvė"