rugpjūčio 28, 2009

"Mano" įdarytos paprikos

Kadangi mano namuose veikia kelios "konkuruojančios virtuvės" (mano ir visų kitų šeimos narių - red. past. :)), kai kuriuos patiekalus gaminame tiesiog keletu variantų - kiekvienas pagal savo receptą. "Mano" įdarytos paprikos gaminamos su faršu ir konservuotais saldžiaisiais pipirais, o mama visąlaik į faršą deda ryžių. Abu variantai super skanūs, na bet šis įrašas apie "mano" paprikas... :)



Įdarytoms paprikoms reikės:

4 saldžiųjų paprikų
Poros riekelių batono
1 svogūno
400 g mišraus faršo
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
1 a. š. druskos
2 kiaušinių
200 g konservuotų kukurūzų
2 v. š. sviesto
1 l sultinio
125 ml grietinėlės

Paprikos perpjaunamos pusiau, išvalomos. Batono riekelės išmirkomos vandenyje, svogūnai smulkiai supjaustomi. Faršas suminkomas su mirkyta bandele, svogūnais, kiaušiniais, konservuotais kukurūzias, druska, pipirais. Gautas įdaras sukrečiamas į paprikų puseles. Dideliame puode ištirpintame svieste paprikų puselės keletą minučių pakepinamos, po to ant jų supilamas karštas sultinys. Uždengtame puode troškinama apie 3o min, pabaigoje supilama grietinėlė.


Patiekti galima su virtomis bulvėmis ar ryžiais. Jei mėgstate lengvus patiekalus, paprikas galima valgyti ir be garnyro.

Skanaus!

Recepto šaltinis: K. Toibner ir A. Volter "Virtuvės džiaugsmai"

3 komentarai:

  1. Šias paprikas dariau antrą kartą. Pirmąjį bandymą reikėtų nurašyti prie nesėkmių, tačiau priežastys žinomos ir su jomis susidorota. Nors pirmas bandymas buvo nelabai sėkmingas, tačiau recepto nenurašiau... Šiandien šiam receptui suteikiau antrą šansą ir jis tikrų tikriausiai nenuvylė. Gavosi labai skaniai, su minkštute mėsyte ir puikaus skonio sultiniu/padažu, o labiausia mane džiugino grietinės poskonis. Rekomenduoju visiems, norintiems skanaus ir sotaus patiekalo!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu džiugu, kad pavyko ir patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. aciu uz recepta! superinis

    __________________________________
    misku supirkimas | perkame miskus | perku miska

    AtsakytiPanaikinti