lapkričio 08, 2009

Makaronai su brokoliais ir pievagrybiais

Paskaičius mano blog'ą galima susidaryti įspūdį, kad bent kas antrą dieną kepu pyragus, dažnai užkandžiauju (kažkaip labai turtinga mano "Užkandžių" skiltis, palyginus su kitom :) ), įdarinėju daržoves, kartais išverdu kokią sriubą ir neįsivaizduoju gyvenimo be Azijos šalių virtuvės.
Be abejo, visame tame yra tiesos - vasarą mane buvo ištikusi kažkokia pyragų kepimo priklausomybė, kuri tik pastaruoju metu pasitraukė į šalį... Matyt, kaupiasi antram kvėpavimui prieš artėjančias šventes. Sriubas labai mėgstu, todėl verdu ir nuolat ieškau įkvėpimo išbandyti kokią naują... Užkandžiai... na taip - juk skanu ir pačiai ką nekalto sukrimsti ir svečius pavaišinti :) Ir šiaip dauguma jų greitai pagaminami, todėl galima pasidaryti net vėlai grįžus iš darbų. Azijos šalių patiekalai išties labai patinka, todėl nevengiu ir pati gaminti šiuos patiekalus. Ypač praplėtus akiratį, kas ta Azijos virtuvė, ir parsivežus tobuliausią kulinarinę knygą pilną įdomių receptų ir gražių nuotraukų...
Tarp visų šių "teisybių" man akis tiesiog užbadė tai, kad iki šiol, per keletą mėnesių "tinklaraštinimo" mano blog'e neatsirado nė vienas makaronų receptas!!! Va čia tai visiška neteisybė... Aš juos tiesiog dievinu, dažnai gaminuosi, bet iki šiol nė karto nepasisukinėjau apie nė vieną lėkštę su fotoaparatu... Labai blogai. Bet kartais tiesiog mirdavau iš alkio, kartais turėdavome svečių, kurių nenorėjau gąsdinti daugelio akiai neįprastais fotografimo prieš valgymą ritualais.
Taigi šįkart pagaminau vieną iš tradicinių - makaronus su brokoliais ir pievagrybiais, ir nors paviriau brokolius kokią minutėlę per ilgai, išsitraukiau fotoaparatą :)



Makaronai su brokoliais ir pievagrybiais (4 asm.)

200 g pievagrybių
1/2 galvutės brokolio
2 skiltelės česnako
200 ml grietinėlės
1-2 v.š. sviesto
Druskos, pipirų

Makaronų (kiek virsiu, nusprendžiu įvertinusi valgytojų skaičių ir apetitą)

Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje.
Brokolį išskirstome žiedynėliais. Puode užverdame vandenį, pasūdome, sudedame brokolio žiedynėlius ir paverdame keletą minučių, išgriebiame iš vandens.
Pievagrybius supjaustome plokštelėmis. Česnakus pjaustome labai mažais gabalėliais arba išspaudžiame.
Keptuvėje įkaitinu sviestą, sudedu česnakus, pievagrybius ir vis pamaišydama kepinu keletą minučių, kol jie beveik iškepa.
Į keptuvę sudedu brokolius, supilu grietinėlę ir dar keletą minučių pakaitinu, kol viskas sušyla, pievagrybiai ir brokoliai išverda. Pabarstome druska, pipirais.
Gautą padažą pilame ant makaronų arba makaronus sukrečiame į padažą ir prieš tiekdami viską išmaišome.

Skanaus!

P.s. Makaronus galima pabarstyti tarkuotu sūriu, tačiau aš nesu didelė sūrio + makaronų gerbėja, todėl taip nedarau :)

3 komentarai:

  1. Ooo, šitai man patiktų, idėja rytojaus pietums :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Asta, man tai labai labai šitie makaronai :) Ir pagaminami per keletą minučių, ir tas švelnus grietinėlės skonis.. Na, ką čia pasakoti - skanių pietų :P

    AtsakytiPanaikinti
  3. https://ausrra.blogspot.lt/2010/04/pirato-akis-pusryciams.html?showComment=1493788488948#c5061938080118996686

    AtsakytiPanaikinti