![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh71T2AcC1ipcgA-6V1s559wjV_O7Uf1Ljw5K385YsMSgU0uq3VME8p7NrHXHByrrcK9zTqHe8qX28cM8nuel9VwdkessBrrZuvKtjgn3pHAmX_Hu7mJl3dWkmGB7DSIxN_BVZaxnyLGduK/s280/Braskiu+uogiene+su+vanile.jpg)
Vanilinė braškių uogienė
2 kg braškių
1,6 kg cukraus
0,5 vanilės ankšties
Nuvalytas braškes užpilame cukrumi ir paliekame pernakt ar visai parai pastovėti, kol išsiskiria sultys ir pasidaro sirupas.
Išskobiam vanilės ankšties sėklytes ir suberiame jas į braškes, taip pat įmetame ir pačią ankštį.
Braškes pamaišydami mediniu šaukštu verdame ant silpnos ugnies 15 min. Ataušiname, tada vėl 15 min paverdame.
Išimame vanilės ankštį.
Uogienę išpilstome į švarius karštus stiklainius ir sandariai uždarome.
Skanaus!
mano mociutes receptas :) visada tik tokia uogiene verdam, o ne dzema :) tik cukraus dedam tiek pat kiek uogu.
AtsakytiPanaikinti