gruodžio 20, 2009

Tofu troškinys su daržovėmis

Pagaliau įsijungiau kompą!!! Pastarąją savaitę jį matydavau tik darbe, o namie mintį papildyti blog'ą vis nurungdavo noras miegoti... Kokie 7:0 tinklaraščio nenaudai, jei reikėtų prisiminti šios savaitės suvestinę. Į virtuvę per šį tylų laiką užsukdavau dar ir kaip dažnai, taigi dabar svarbiausia tik surasti laiko, kada viską papasakoti čia :) Juk darbų kuo toliau, tuo daugiau.... Dar reikia ir kelias skanias kalėdines dovanėles iškepti, kurias labai tikiuosi dar iki švenčių spėsiu nupasakoti blog'e.
Šįkart visgi nekalėdiškas patiekalas - tofu troškinys su daržovėmis. Gaminau jį visai atsitiktinai. Tiesiog labai netikėtai, bet lauktai man į rankas pakliuvo mažytis pokelis shiitake grybų, kuriuos, be abejo, reikėjo kaip nors skaniai suvartoti :) Jų buvo viso labo apie 100 g, tad, pamaniau, protingiausia bus įdėti į kokį troškinį. Gaminau vakarienę, todėl nenorėjau jokio sunkaus maisto, o mano draugas labai mėgsta tofu, tad sukurpiau tofu ir daržovių troškinuką.



Tofu troškinys su daržovėmis

1 pakelis (350 g) kietojo tofu
1 geltonoji paprika
1 morka
1 poro lapas
100 g shiitake grybų
3 cm tarkuotos imbiero šaknies
2 v.š. sezamų aliejaus

Tofu marinatui

3 v.š. sojos padažo
3 v.š. sakės (arba sauso balto vyno, pvz.)
trinta/smulkiai pjaustyta česnako skiltelė

Visas tofu marinato sudedamąsias dalis sumaišome. Tofu supjaustome nemažais keturkampiais gabalėliais ir sudedame į marinatą, atsargiai pamaišome. Paliekame pastovėti kokių 20 min.
Papriką supjaustome juostelėmis, morką storokais griežinėliais, shiitake - į keletą dalių. Susmulkiname poro lapą.
Didelėje keptuvėje įkaitiname sezamų aliejų. Sudedame morkos griežinėlius, papriką, imbierą ir maišydami ant stiprios ugnies kepame keletą minučių, kol morkos apkepa, o paprikos kiek sumikštėja. Dedame shiitake grybus, taip pat maišydami kepame keletą minučių, tada sudedame iš marinato išgriebtą tofu, atsargiai įmaišome į troškinį. Porą minučių pakepus, supilame marinatą, pabarstome smulkintu poru, pakaitiname porą minučių ir tiekiame su virtais ryžiais.

1 komentaras: