lapkričio 23, 2009

Lašiša su teriyaki padažu

Išties įrašas turėtų vadintis tiesiog "teriyaki padažas", nes būtent jį ir turite pasigaminti. Padaže galima marinuoti ne vien lašišą, bet ir pvz., vištieną. Na bet kadangi aš pamarinavau lašišą, tai lai tai būna apie lašišą su teriyaki padažu.

Pagaminama labai paprastai, tik, mano asmenine nuomone ir skoniu, ruošiant teriyaki padažą labai svarbu nepadauginti saldumo: cukrus jokiu būdu neturi dominuoti. Turi būti tik saldumo prieskonis, o ne cukraus skonis. Todėl rekomenduoju tiksliai laikytis padažo proporcijų, o ne vadovautis nuostata "pusė šaukšto ten ar šen" :).

Lašiša su teriyaki padažu

4 lašišos file gabalėliai su oda

Teriyaki padažui

3 v.š. sojos padažo
3 v.š. sakės
3 v.š. mirino
1 v.š. cukraus

Visus padažo ingredientus sumaišome keptuvėje ir kaitiname, kol ištirpsta cukrus. Atvėsiname.
Lašišos file gabalėlius apipilame padažu ir paliekame pusvalandį pasimarinuoti.
Įkaitiname keptuvę, dedame ant jos iš jos padažo išimtą lašišą. Kepame lašišos gabalėlius vis apversdami ant kito šono, kol ji įgauna gražų rusvą atspalvį, bet nevisiškai iškepa (apie 5 – 6 min).
Į keptuvę supilame padažą, kuriame marinavosi lašiša, kaitiname, palaistydami juo žuvį iš visų pusių. Kaitinti reikia, kol padažas sutirštėja ir įgauna karamelės konsistenciją (apie 3 min).

Tiekti galima su ryžiais, šviežiomis salotomis, paskanintomis citrinų sultimis.

Skanaus!

Recepto šaltinis: E. Kazuko ir Y. Fukuoka "Sushi and Traditional Japanese Cooking"

4 komentarai:

  1. Mirinas yra labai saldus ryžių vynas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kur gavote jo pirkti? Niekaip lietuvoje nerandu...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aiste, aš saviškį parsivežiau iš Japonijos, o Vilniuje jo turėtum rasti parduotivėje "Skonio studija", esančioje Basanavičiaus g. 18.
    http://www.skonio-studija.lt/Skonio_Studija/Viskas_Rytu_virtuvei/Entries/2009/4/18_Mirin.html
    Dėl kitų Lietuvos vietų nieko pasakyti negaliu..

    AtsakytiPanaikinti