lapkričio 20, 2009

Laimingos morkų ir baltojo ridiko salotos

Japonijoje šios salotos - būtinas Naujųjų metų patiekalas. Skaisčios ridiko ir morkų spalvos laikomos laimės simboliu.


Morkų ir baltojo ridiko salotos

20 cm baltojo ridiko
2 morkos
1 a.š. druskos
3 v.š. cukraus
4,5 v.š. ryžių acto
1 v.š. sezamo sėklų

Nuluptą ridiką ir nuskustas morkas supjaustykite plonyčiais šiaudeliais (arba, jei turite šiaudeliais tarkuojančią tarką, naudokite ją), sudėkite į dubenį.
Apibarstykite druska ir palikite pusvalandį pastovėti. Nupilkite išsiskyrusį skystį.
Cukrų maišykite su actu, kol cukrus visiškai ištirps.
Šiuo mišiniu apipilkite daržves ir, keletą kartų pamaišydami, leiskite salotoms pasimarinuoti bent dieną.
Tiekiant apibarstykite sezamo sėklomis.

Skanaus!

P.s. Salotos labai lengvos ir gaivios - tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip priedas prie kitų patiekalų.
Mano skoniui sezamo sėklos šiose salotose nėra būtinos, tad net jei jų neturite, vis tiek galite pasigaminti!

Recepto šaltinis: E. Kazuko ir Y. Fukuoka "Sushi and Traditional Japanese Cooking"

2 komentarai:

  1. Intriguojantis derinys, pati visai neseniai atradau, kad ridikeliai labai tinka su virtom morkytem - suteikia gaivos ir traskumo. Butinai isbandysiu ir sias salotas!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sėkmės, Sparnuoti :) Tikiuosi, patiks.. :)

    AtsakytiPanaikinti