lapkričio 21, 2009

Idėja pusryčiams - turkiška kiaušinienė!

Iš atostogų sugrįžusi mama parvežė man turkiškų patiekalų knygelę. Prisižiūrėjau ir priskaičiau ten daugybę skanių receptų - visi jie atrodo taip paprastai pagaminami, iš produktų, kuriuos tikrai kasdien turime po ranka. Na, susidarė man tokios "naminės" ir labai "žemiškos" virtuvės įspūdis.
Pirmasis mano išbandytas patiekalas buvo kiaušinienė. Namuose kepame įvairius kiaušinienių, omletų variantus, bet kiaušinienės su faršu dar niekada nebuvau nei ragavusi, nei mačiusi... Labai skaniai man nuskambėjo šitas derinys, tad nusprendžiau išbandyti :)
Visiems mums labai patiko - kiaušinienė gaunasi sultinga, o tokie mėsa pagardinti pusryčiai - labai sotūs. Juolab kad knygoje vienai porcijai skaičiuojami 2 kiaušiniai (apskritai man toj knygoj rekomenduojamos porcijos atrodo milžiniškos...).


Turkiška kiaušinienė Kiymali Yumurta (4 turkiškos porc.)

8 kiaušiniai
200 g jautienos faršo
1 pomidoras
1 svogūnas
1 v.š. sviesto
druskos, pipirų

Pomidorą nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais, svogūną taip pat supjaustome smulkiai.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, jame apkepiname svogūną. Sudedame faršą ir pomidorus, pasūdome. Kepame vis pamaišydami, kol nugaruoja išsiskyrusios sultys.
Keptuvėje išlyginame faršo ir pomidorų sluoksnį. Vieną po kito ant faršo pagrindo įmušame kiaušinius.
Uždengiame keptuvę ir kepame keletą minučių, kol kiaušiniai iškepa iki norimo kietumo.
Tiekiant pabarstome maltais pipirais.

Skanaus!

Recepto šaltinis: Turkish Cookery

9 komentarai:

  1. Oho, kiausiniene ir farsas - tikrai idomu! Reiks kada ismeginti!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sparnuoti, mane irgi iš pirmo žvilgsnio patraukė šitas anksčiau nematytas derinys :) Tikrai labai patiko ir labai rekomenduoju paragauti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laukiu nesulaukiu papildmo šioje egzotiškoje skiltyje ;DDDD

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kurioje...? Pusryčių...? Ar turkiškų patiekalų? :) Papildymų tikrai bus - man turkų virtuvė tikrai patinka - vis pasklaidau savo knygelę, pavarvinu seilę.. ;) Tik norisi, kad Lietuvoje baigtųsi plastmasinių daržovių sezonas - kai bus naminių, tada šturmuosim šitą skiltį :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tai pavadinimas sako, kad tai farsas su kiausiniene, bet tai tikrai nera tradiciskas turkiskas patiekalas. Labiausiai turkiska butu maleme - tai kiausiniene su kepintais pomidorais, paprika ir svogunais. Viskas paprasciausiai sumaisoma ir iskepama. Taciau turkai pusryciams dazniausiai valgo paprastai kepta ar virta kiausini su svieziais pomidorais ir agurkais, baltu suriu, alyvuogem ir daug baltos duonos. Taip pat dar kartais salia buna uogienes arba medaus, vasara arbuzo arba meliono. Tai ir yra tradiciski turkiski pusryciai. O siaip turku virtuve isties yra labai paprasta ir tikrai lengva pasigamint. Jie labai ja didziuojasi, ir namuose tikrai nevalgo kebabu ir pan. Tai jau gatvinis arba restoraninis maistas.

    AtsakytiPanaikinti
  6. O, Jolita, dėkui už pavadinimo vertimą! :) Yra knygelėje mano ir daugiau kiaušinienių variantų, berods, ir tavo minėtoji, tačiau šitas derinys man pasirodė įdomiausias - niekur anksčiau tokio nebuvau mačiusi.
    O dėl pusryčių tradicijų ir šiaip nacionalinių patiekalų tai tikrai tikiu, kad ir turkų virtuvėj yra kasdieniai, visoje šalyje ar tik kai kurių regionų gaminami valgiai, proginiai ir t.t. patiekalai. Lietuviai juk irgi nekasdien cepelinus valgo :D Tik dėl kebabų man keista - kodėl jų negamina namie? Ar kad, neva, sudėtinga pagaminti ar kaip...?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Išbandžiau šį įdomų mišinuką, bet su šiokia tokia improvizacija, atsižvelgiant į šaldytuvo turinį, tai yra neįdėjau pomidorų.
    Galutinis rezultatas tikrai nustebino, nes buvo labai skanu, kiaušinis su faršu mano skoniui tikrai tiko.
    Dėkoju už paprastą ir greitą receptą. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tai kad nėra už ką dėkoti :) man irgi ši kiaušinienė super, todėl ir įdėjau receptą :) O nuo pomidoro ji tampa sultingesnė :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. progines sukneles
    http://www.vestuviukarstine.lt/progines-pamergiu-sukneles.htm
    vestuvines sukneles
    http://www.vestuviukarstine.lt/vestuvines-sukneles.htm

    AtsakytiPanaikinti