rugsėjo 10, 2009

Minestrone


Minestrone - tai itališka daržovių sriuba. Kaip ir daugelio nacionalinių patiekalų, taip ir šio, yra daugybė receptų. Į minestrone dedamos sezoninės daržovės, todėl net verdama tos pačios šeimininkės ji gali būti skirtinga - priklausomai nuo metų laiko, kada gaminama. "Minestroniška" ją daro daržovių gausa ir įvairovė, paprastai dedama makaronų ar ryžių, bulvių, pomidorų, salierų, pupelių, įberiama tarkuoto parmezano. Seniau minestrone buvo tipiškas neturtingų žmonių valgis, todėl į puodą patekdavo tai, kas buvo "po ranka".

Į mano minestrone pateko:

2 bulvės
2 morkos
200 g porų
200 g kopūstų
200 g cukinijos
200 g šparaginių pupelių
150 g saliero šaknies
100 g ryžių
1 česnako skiltelė
50 g rūkytos šoninės
2 v. š. aliejaus
1,5 l sultinio
šiek tiek druskos, pora pipirų žirnelių, lauro lapelis, šakelė gelsvės
tarkuotas parmezano tipo sūris (Džiugas)


Susmulkinamos daržovės: bulves, salierą, cukinijas pjausčiau kubeliais, porus didokais griežinėliais, morkas supjausčiau storokais pagaliukais, šparaginių pupelių ankštis pjoviau perpus, kopūstus supjausčiau rėžiukais. Puode įkaitintame aliejuje pakepinau juostelėmis pjaustytus šoninės gabaliukus, sudėjau visas daržoves, įspaudžiau česnako skiltelę. Daržoves keletą minučių pakepinau, užpyliau viską karštu sultiniu, sudėjau ryžius, druską, pipirus, lauro lapelį, gelsvę. Viriau apie 20 min. Tiekiau su tarkuotu sūriu.


Man šioje sriuboje labiausiai patiko rūkytos šoninės prieskonis, saliero ir gelsvės skonis. Nors pomidorai - tipiškas minestrone ingredientas, jų nedėjau, nes šeimoje ne visi žavisi pomidorais ne jų "grynąja forma", o norėjosi, kad sriuba patiktų visiems! Ir pavyko... :)

3 komentarai:

  1. Tavo nuotraukos tobulėja ne dienom, o valandom! Sriuba atrodo pasakiškai - tikiu, kad ir skonis geras. Įrašiau ją į sąrašiuką tų patiekalų, kurie bus gaminami naujojoje virtuvėje :P

    AtsakytiPanaikinti
  2. Wow!!!! :) Nu čia tai garbė bus minestronei... :) Žinok, ji visiem žiauriai patiko. Ir man tikrai "esminiai" elementai ta šoninė, salieras ir gelsvė...Taip kad jų būtinai dėk, kai virsi :)
    Ir ačiū labai už palaikymą blogo klausimais :)

    AtsakytiPanaikinti